Zonterapi

Behandling av fötternas reflexpunkter

I min aromamassage brukar jag börja att behandla fötterna med hjälp av en slags form av zonterapi och vitaflex-teknik. Zonterapi är en månghundraårig behandlingsform som går ut på bearbetning och stimulans av olika reflexpunkter på fötterna. Dessa reflexpunkter påverkar i sin tur olika organ och kroppsdelar. Vid obalanser och sjukdom blir dessa punkter mer känsliga och berättar på så vis om vår hälsa.

Genom att trycka på fötternas särskilda reflexpunkter kan man lösa upp blockeringar i kroppen och stärka dess förmåga att läka sig själv. Nervsystemet blir stimulerat, vilket kan leda till att smärtan kan minska, blodcirkulationen ökar och normaliserar kroppens funktioner.

Zonterapi är en säker behandlingsmetod och kan hjälpa människor i alla åldrar. En del människor jag pratat med har en uppfattning att zonterapi har upplevts som smärtsamt. Behandlingsformen som jag ger under min aromamassage är mycket behaglig och gör inte ont.

Samtidigt som jag behandlar fötterna applicerar jag eterisk olja av oregano, timjan, basilika, cypress, vintergröna, pepparmynta och mejram i tur och ordning på fötterna vilket kan hjälpa kroppen och sinnet att slappna av ännu mer. Denna del i min aromamassage brukar vara otroligt uppskattad. Vill du läsa mer om aromamassagen eller boka en tid kan du klicka här