Tips mot celluliter

Celluliter drabbar de flesta – oavsett vad vi väger och vår kroppsform.

Vad är celluliter?

Celluliter, även kallat apelsinhud betyder att underhudsfettet har klumpat ihop sig och det brukar ske oftast på stuss och/eller lår och drabbar nästan alla kvinnor mer eller mindre och en del män. Celluliter är oberoende av kroppsvikt och kroppsfett, men de blir mer synliga vid övervikt.

Bristfällig kosthållning tros vara anledning till att man får celluliter, då många menar att det är slaggprodukter som samlas i kroppen som är själva orsaken till celluliterna. Därför är bra mat med mycket näring viktigt för oss, för att hjälpa kroppen att göra sig av slagget och toxinerna samt detox.

Detoxa kroppen

Att detoxa kroppen för att få bort slaggprodukterna under huden är ett bra sätt att bekämpa celluliterna, som förvisso är ofarliga, men kan upplevas besvärande estetiskt sätt. Vid en detoxkur tappar du oftast inte bara i vikt utan kroppen rensas från toxiner.

Det finns många effektiva örter som kan hjälpa kroppen för att detoxa och nu under våren är en extra bra tid att rena kroppen. Om du vill ha hjälp på ett detoxprogram kan du boka tid för en örtkonsultation hos mig. Då kommer du även få tips på hur du kan använda björk, maskros och andra utrensande växter, samt antioxidanter och vitaminer för att få ett bättre resultat. Jag gör även  koppning och Gua sha, två behandlingar som båda jobbar för att få bort toxiner och slagg ur kroppen och kan göra så att celluliterna blir mindre synliga. Jag har ett prisvärt erbjudande på en kur hos mig. Boka nu- så har du kanske blivit av med celluliterna innan beach 2021 börjar.