Hjälp vid stress

I behov av att stressa av?

***Inlägget innehåller samarbetslänkar ***

Jag som örtterapeut får ofta frågan vilken som är min favoritört. Det känns som en omöjlig fråga att besvara för jag har olika favoriter beroende på vad som är hälsobesväret. Ringblomma kan vara bra för hudproblem och magsår, maskros för leverproblem, johannesört för mild depression och brännsår, valeriana för oro, så att välja favoritört rakt av är svårt. Lättast skulle vara att ta en kapsel med olika örter som kan främja ökad stresstålighet, energi och sexlust inte sant?  Finns det?

Jaaa!

Phytisone® är en unik kombination av örter och näringsämnen som optimerar binjurarnas respons på stress.

Phytisone® innehåller ämnen som gör oss mer motståndskraftiga mot stress. Det innehåller inte binjureextrakt och kan därför användas av vegetarianer och veganer.

Astralagus används ofta i kombination med ginseng för att ge en ökad energinivå och främja immunförsvaret.

Lakritsrot kan modulera kortisolnivåer och höja blodtrycket vilket också kan ge mer energi.

Ingefära ökar absorptionen av de övriga ämnena.

Panax ginseng och Eleuthero har i många studier visat att de stärker kroppens gensvar på fysisk och kemisk stress samt ger en positiv fysiologisk effekt på centrala nervsystemet, cirkulationen och det endokrina systemet.

Ashwagandha är en flitigt använd medicinalört inom den indiska läkekonsten Ayurveda. Här används det patenterade extraktet KSM-66® som även visat sig kunna öka sexlusten.

Ashwagandha i studier

En liten klinisk studie visade ashwagandas förmåga att främja en hälsosam omsättning av glukos och fetter. I en dubbelblind, placebokontrollerad klinisk studie med 42 deltagare visade ashwagandha sin potential att minska ledvärk vilket kan innebära att ashwagandha modulerar aktiviteten av enzymet cyklooxygenas. Annan forskning tyder på att det kan främja avslappning och upprätthålla hälsosamma nivåer av kortisol- och C-reaktivt protein. Här kan du läsa mer (på engelska) om olika studier som är gjorda angående ashwagandha.

Fler vetenskapliga studier om Ashwagandha:

Minskar depression vid schizofreni PMDI: 31046033

Skyddar nerver- vilket kan motverka åldersrelaterade problem som minnesförlust och inlärning PMDI: 29152258 och minnesförbättrande effekter PMID:28471731

 

Många örtterapeuter rekommenderar denna ört då den brukar vara behjälplig då kunder upplever stress. Lider du av stress eller oro, så kan du boka tid hos mig på en örtkonsultation för att se hur vi kan stödja och stötta din kropp till bättre hälsa. Massage är också otroligt avstressande och hos Anette Herbalista är abhyanga- massage och aromamassager populära behandlingar för att stressa av. Vid grav stress kan regdnroppsmassage upplevas som en mycket skön, mjuk, avslappnade massage.