Tankar om sköldkörtelcancer

Anette Selberg

Sköldkörtelcancer är den snabbast växande cancerformen i världen. Två tredjedelar av de drabbade är kvinnor. Normalt sett är prognosen god men många upplever sänkt livskvalitet många år senare.” Så skriver Katarina Forsander, läkare, i Sköldkörtelförbundets senaste nyhetsbrev.

Nu har det snart gått sex år sedan jag behandlades för sköldkörtecancer och att livskvaliteten har ändrats råder det inga tvivel om. Totalt borta är den multitaskande, stresståliga Anette. Men hey, who want to be stresstålig anyway?🤷‍♀️ Det är knappast något välgörande för kroppen. I stället har den ersatts av en djupare, lugnare, Anette, mer ödmjuk och tacksam till livet som gett henne.

Om jag saknar min sköldkörtel? Ja! Om jag saknar mitt vanliga hårsvall? Ja! Om jag saknar min vanliga fettförbränning och kroppens termostatreglering? Ja! Om jag är rädd att få cancer ingen? Nej! För inget kan stoppa mig nu! Det känns som att hela jag sprudlar av hälsa, trots mina erfarenheter.

Kära läsare! Vi lever här i dag! Ingen vet vad som kan hända i morgon. Jag fick mitt cancerbesked dagen efter att jag fick mitt graviditetsbesked med mitt andra barn. Jag togs från himmel till helvete på bara 24 timmar. Men som det står i min bok ”Gravid med livet som insats, en sann berättelse” kan man med rätt mentalitet och styrka gå vidare från en kamp som verkar förlorad och det stämmer och gäller dig med! Ge aldrig, aldrig, aldrig upp!

Stormar gör så att träden söker djupare rötter.

Vill du läsa mer om min bok kan du läsa här

Vid pennan/ 🖊Anette Selberg