Så här får du bukt med rynkorna, billigt och enkelt!

Ansiktsvatten på daggkåpa

Jag har ett mycket intensivt kärleksrelaterat förhållande med rynkor. Å ena sidan har jag den fasta övertygelsen om att åldrandet är normalt och naturligt och att ett ansikte med rynkor är lika vackert som ett ansikte utan rynkor. Ett åldrande ansikte är ett bevis på att vi har levt och att vi är fyllda med en massa erfarenheter. Samtidigt, av någon konstig anledning, vill jag inte att de erfarenheterna ska synas så mycket på mig själv, det vill säga i mitt ansikte.

Daggkåpa, en bra ört vid pms, mensvärk och underlivsbesvär och för rynkor.

Men jag är inte heller något större fan av anti-rynkkrämer, då många av dem innehåller parabener, är hormonstörande och/eller cancerframkallande. Att få massa giftiga ämnen i min kropp vill jag undvika till varje pris. Samtidigt tycker jag om att min hy har en viss spänst och lyster. Därför ska jag ge dig ett tips på ett naturligt ansiktsvatten som har verkar både sammandragande och sårläkande på huden.

Jag plockar örten daggkåpa, som är en rätt vanlig ingrediens i anti-age krämer, den är bra för huden och innehåller massa fukt. På den gör jag en dekokt på och använder den som ansiktsvatten.

Ansiktsvatten på daggkåpa:

Plocka daggkåpa (torkade går lika bra, jag plockar under sommaren och använder de torkade under vinterhalvåret)

Koka upp ca 2–3 dl vatten och ta kastrullen från värmen.

Lägg i ca 5 matskedar daggkåpa och låt det dra under lock i ca 6–7 timmar.

Sila sedan bort bladen och sätt vätskan (som är ett mkt bra te ) i en ren glasburk och sedan in i kylskåpet. Då håller det några dagar. För att förlänga hållbarheten till ca 10–14 dagar kan du använda dig ett naturligt konserveringsmedel som ofiltrerad ekologisk äppelcidervinäger eller en droppe E-vitamin om du har hemma. De är dessutom jättebra för huden.

Äppelcidervinäger motverkar åldersfläckar och tar bort gifter från hyn. Äppelcidervinäger kan göra att ansiktsvattnet luktar lite sallad tills det blir torrt, men sedan försvinner lukten. E-vitamin är jättebra för huden. Om du vill boosta ännu mer kan du använda både äppelcidervinäger och E-vitamin i ansiktsvattnet.

Jag brukar hälla upp i en mindre kopp ungefär för 2 dagars förbrukning och ha stående i badrumsskåpet för jag gillar inte att badda ansiktet med kylskåpskallt vatten. Efter 2 veckor brukar man märka att huden har fått en annan spänst och lyster. Pröva du med. Och har du inte plockat daggkåpa så går det att köpa torkad daggkåpa, googla runt lite på internet så hittar du torkad daggkåpa ganska snabbt:) Har du provat detta ännu? Vad tycker du om resultaten? Har du en annan hemmakur som fungerar bra? Dela gärna med dig!

För att få mer hjälp med örter eller aminosyror som boostar huden kan du boka tid hos mig för en örtterapi-konsultation. Då går vi tillsammans, antingen på min mottagning i Frölunda eller per telefon, igenom under 60 minuter, på vad som skulle kunna hjälpa dig att få tillbaka hudens vitalitet. Klicka här för att boka. 

TMC Facelift massage är exempel på en fantastiskt ansiktsbehandling- ansiktsmassage som jag utövar, läs mer här om den behandlingen.