Glutenfria chokladbollar med dadlar

Så gör du enkelt ett gott och nyttigt mellanmål med stjärnstatus.

Här ska ni få tips på ett nyttigt, lättgjort och supersmarrigt mellanmål. Ett mellanmål som bland annat ger dig en stor mängd antioxidanter som är bra för din hjärna, som skyddar hjärtat och motverka hjärt- och kärlsjukdomar och dessutom ger en lång mättnadskänsla. Chokladbollar!

Hemma hos oss är det hög omsättning på dessa. Blanda 2 dl havregryn, 2 teskedar raw cacao, 2 matskedar kokosolja, en liten skvätt kaffe, 7-9 dadlar och ungefär en halv deciliter kokos både i smeten och sedan för att rulla bollarna i och vola: världens godaste mellanmål. Gör en stor smet och frys in om du vill, chokladbollarna tinar snabbt och smakar fortfarande lika gott.

Jag väljer ekologiska produkter och glutenfria havregryn. Barnen älskar det. Jag älskar det. När jag plockar fram chokladbollarna i lekparken är det snudd på stjärnstatus för mig. Underbara nyttigheter.

Mums!

Ha det fint  kära läsare! Kramar