Regndroppsmassage

Regndroppsmassage är en härlig, väldoftande och rogivande behandling som rensar kroppen, stärker immunförsvaret, nervsystemet, ryggraden och bekämpar bl.a. virus, bakterier och inflammationer. Massage med lämpliga eteriska oljor kan minska eller eliminera smärta, mildra muskelkramper och spänningar, minska oro och främja en allmän känsla av lugn, avslappning och välmående.

Regndroppsmassage är en mjuk och varsam behandling samtidigt som den är kraftfull tack vare de eteriska oljorna, givetvis av allra högsta terapeutiska kvalitet. Behandlingen avslutas med en rogivande värmeinpackning som ökar effekten av oljorna.

Regndroppsmassage utvecklades av Gary Young på 1980-talet och bygger på hans forskning om eteriska oljor som antimikrobiska medel.

Utdrag ur boken ”Raindrop Technique” av Gary Young

RDT baseras på en teori som är utvecklad genom ett antal vetenskapliga studier. Dvs. att många typer av skolios och andra ryggradsförskjutningar orsakas av virus eller bakterier som ligger ”sovande” längs ryggraden. Dessa patologiska symtom orsakar inflammation vilket i sin tur gör att ryggraden förvrids och vanställs.

RDT är en kraftfull behandlingsmetod som hjälper kroppen att korrigera defekter i ryggradens kurvaturer genom användandet av eteriska nyckeloljor mot virus, bakterier och inflammationer.

Under de år som RDT-behandling utövats har många fall med skolios, kyfos och kroniska ryggsmärtor blivit hjälpta och detta har minskat behovet av ryggoperationer för hundratals människor. Genom att integrera Vita flex med massage så hjälper de kraftfulla eteriska oljorna till att justera kroppen både strukturellt och energimässigt.

Eteriska oljor

Under behandlingen används 9 olika eteriska oljor, dessa oljor har olika egenskaper och befrämjar bl.a. följande:  

Valor – Balanserar energin i kroppen.
Oregano – Antivirus, balanserar matsmältningen, stärker vitala delar av kroppen. Grundande och balanserande.
Timjan – Antivirus stöd, hjälper till vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom. Bra vid hosta och bronkit. Ger energi vid stress och svaghet.
Basilika – Bra mot magproblem, dåligt minne, mental trötthet och avslappnande vid muskelkramp. Hjälp vid inflammation.
Cypress – Förbättrar cirkulationen, öppnar andningsvägarna, hjälper till vid svullna leder, åderbrock, celluliter. Lindrar kramp. Stärkande och lugnande.
Vintergröna – Antiflammatorisk och smärtstillande. Bra för både ben, muskler och ledbesvär. Kan hjälpa vid ledgångsreumatism, reumatism samt tinnitus. Höjer, öppnar och ökar medvetande i känselsinnet.
Mejram – Muskelavslappnande. Lugnar andningsvägarna, lindrar kramp och migrän. Ger energi vid stress och svaghet.
Pepparmint – Antimikrobisk. Höjer och öppnar känselsinnet. Bra för nerver, kan hjälpa mot feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk. Stimulerar cirkulationen, medvetandet och hjälper minnet.
Aromaseiz – Avslappnande och lugnande. Lindrar spända, ömma, trötta och värkande muskler som resultat från sportskador trötthet och stress.

Samt ev. övrig olja som stärker just dig och ditt behov.

Boka behandling