Örtmedicin

Naturmedicin

Örtmedicin

Örtmedicin/Fytoterapi är en av de äldsta och mest beprövade terapiformerna inom den komplementära och alternativa medicinen. WHO räknar med att ungefär 80 % av världens befolkning använder sig i huvudsak av örter som läkemedel idag. Jag är diplomerad örtterapeut (fytoterapeut) och hos mig kan du få råd och rekommendationer för att lindra besvär och för att hjälpa din kropp till bättre hälsa, antingen på min mottagning eller via telefon. Jag försöker hitta orsaken till ditt problem och inte bara lindra symtomet, därför skräddarsys alla behandlingar alltid efter dig.

Örtmedicin består av behandling med medicinalväxter i förebyggande syfte och vid akuta och kroniska tillstånd för att förbättra människors mående. Många av örternas verksamma ämnen kan vara till god hjälp vid bland annat utmattning, matsmältningsbesvär, trötthet, värk eller hormonella problem som PMS eller klimakteriebesvär. Sömnproblem, stress och oro är andra symtom där örter och kosttillskott effektivt kan hjälpa till.

Presentkort: Det finns även presentkort att köpa om du vill ge bort någon av våra behandlingar.

Vanliga åkommor som kan behandlas framgångsrikt med örtmedicin är:
• Sömnsvårigheter, trötthet, nedstämdhet, stress, oro, ångest och utmattning
• Huvudvärk, migrän
• Cirkulationsstörningar – ödem mm
• Andningssvårigheter – allergi, astma, bronkit, sinusit
• Urinvägsproblem – Infektioner, inkontinens
• Muskel och ledbesvär – artrit, inflammationer
• Mag / Tarmbesvär – matsmältningsproblem, diarré, trög mage.
• Hudbesvär – eksem, psoriasis, dermatit, urticaria, akne, herpes, svamp
• Gynekologiska problem – mensrelaterade besvär så som exempelvis pms, endometrios, PCOS, fertilitet, prostatit.

Örtmedicin i olika former

Örterna förekommer inom den västerländska traditionen främst i form av tinkturer, som är alkoholextraktion av örter eller som kapslar eller tabletter. Att dricka teer, dvs. torkade örter med olika medicinalörter kan ha stor effekt på vårt mående. Olika örtextrakt, omslag, inhalation, pulver och salvor kan också rekommenderas.

Örtmedicin och andra läkemedel

En del läkemedel går utmärkt att kombinera med olika örtpreparat, antingen vid sidan av som komplement eller som alternativ. Men det är viktigt att alltid samtala med en kvalificerad örtterapeut och läkare innan du tar örter i samband med mediciner eftersom det kan förekomma interaktioner. En örtterapeut har kunskap om farmakologin samt de fysiologiska effekterna av en ört samt möjliga interaktioner med vanliga läkemedel och kan därför rekommendera örter på ett säkert och effektivt sätt.

Ordlista

Inom örtmedicin kan de ibland förekomma ord eller uttryck som kan vara bra att känna till. Här är de samlade i en örtmedicinordlista.

Boka behandling

Omdömen

Fantastisk behandling och underbar energi.

Niklas Arleryd / flerfaldig världsmästare i dans

Kan varm rekommendera denna fantastiska människa som har ett otroligt omhändertagande och tålamod. En passion och engagemang för alla sina kunder. En person som är genuin inifrån och ut. Rekommenderar Anette alla dagar i veckan. Om du tvekar för att boka en behandling, GÖR INTE det, du kommer inte ångra dig. Tack Anette för att du är du.

Fadia A

Som vanligt går det inte att beskriva i ord utan det måste upplevas! Jag känner mig vitaliserad, föryngrad, lättare, friskare. Bara genom några minuters behandling av handen hade jag en helt annan styrka och kraft i mitt grepp! Tack Tack Tack

Cecilia V

Känner mig som en ny människa, du är så fantastisk Anette. Åker från Nyköping alla dar i veckan för att komma till dig och kommer alltid ifrån dina behandlingar med värme i både kropp och själ. Tack

Linda N

Magi rakt igenom. Otroligt kunnig och lyhört. Hela kroppen fick omvårdnad. Gick därifrån med en mjuk kropp, och ett harmoniskt leende, och bokade genast in ännu en tid. Tacksam och 5 stjärnor till Anette

Helené G

Mitt första besök men inte mitt sista. Kompetent, lyhörd och helt underbart att få kraftfull bindvävsmassage utan att det gjorde ont. Rekommenderar henne varmt.

Margareta L

Anette är fantastisk! Såå proffsig, kunnig och omsorgsfull! Hon hittar verkligen den där lilla onda punkten att behandla! Dessutom varm och omtänksam som person! Högsta betyg! 👍🌟

Eva D

Det var helt underbart och det var inte sista gången. Anette var supertrevlig och förklarade precis var man skulle gå igenom. Återkommer.

Anneli S

Fantastisk upplevelse. Hon visste precis vilka krämpor jag hade utan att jag ens behövde säga något. Rekommenderar starkt att besöka henne

Neuza P

Det var fantastiskt. Har aldrig blivit så genom behandlad och testat olika behandlingar som gav effekt direkt. Så nöjd!

Malin l

Annette är helt underbar. 😀 Mycket kunskap och olika alternativ att välja på. Klara mig inte utan henne. Rekommenderas verkligen!

Söndergaard S

Finns ingen så fantastisk som Anette. Hon vet precis vad du behöver! Med en superbred kompetens om olika behandlingar kan en känna full tillit! rekommenderas varmt!

Kajsa B
Se fler omdömen här