Om mig

Välkommen till Anette Herbalista!

Jag heter Anette Selberg och grundaren av Anette Herbalista. Jag är diplomerad örtterapeut (fytoterapeut) och dipl. rengdroppsmassör, författare till boken “Gravid med livet som insats” och föreläsare och kursledare med temat hälsa och natur.

Jag har min mottagningen Anette Herbalista på Frölunda Alternativmedicinska Praktik i Västra Frölunda på Basungatan 2. Där erbjuder jag örtterapikonsultationer och aromamassage. Aromamassage/ regndroppsmassage är en mjuk, effektiv massage med eteriska oljor och är en fröjd för både kropp och själ. Örtterapikonsultation kan även göras per telefon då flera av mina kunder bor långt från Göteborg.

Jag har alltid haft ett stort intresse för vår kropp och vår mentala och fysiska hälsa. Mitt intresse för läkande örter fick jag redan som barn från min mormor som var ett levande lexikon när det kom till naturmedicin. Tillsammans brukade vi plocka och förbereda de läkande medicinerna djupt inne i de norrländska skogarna. Naturen erbjuder oss stora möjligheter att påverka vår egna hälsa och därför har jag utbildat mig till fytoterapeut, även kallat örtterapeut och läst medicin på Arcanumskolan för att kunna jobba med det jag mest brinner för; mina medmänniskor och medicinalväxter.

Jag har i september 2019 debuterat som författare med boken ”Gravid- med livet som insats ” (förlag Ekströms & Garay,). Det är en självbiografi som handlar om när mitt eget liv ställdes på sin spets i samband med min andra graviditet.

Jag älskar att skriva och har även en blogg där jag delar med mig en del om mina tankar om ett av mina största intressen som är naturmedicin, mina bästa naturliga hälsotips, skönhetsrecept gjorda på naturliga råvaror och växter och om hormonell hälsa och så mycket mer.