Multifunktionell eye make up remover

Jag får ofta frågan vilka produkter jag själv anväder till mitt ansikte och vilken som är min personliga favorit i den ekologiska serien Organics By Sara ( som vi på Anette Herbalista är återförsäljare till.) Det är Eye makeup removern; den är så mycket mer än bara ögonsminkborttagning! Det finns inget som jag gillar mer när en produkt har flera användningsområden. Lätt, snabbt och smidigt hittar man i sitt badrumsskåp eller i sin neccesär då man är på gymmet. Glömd är den tiden då man använde en produkt för ögon, för ansikte och för kropp, så omständigt.

Eye makeup remover

Med sitt innehåll av ekologiska kallpressade oljor från jojoba, raps och tistelolja fungerar denna olja inte bara som mascara-borttagning utan även till insmörjning av både ögonlock, ansikte och kropp. Det är en mycket lättare olja än Cleansing oil vilket gör denna perfekt för den tunna huden runt ögonen.

Jojobaoljan är en halvfet olja som egentligen består av flytande vax. Detta vax påminner mycket i sin komposition som vårt egna fett som huden producerar, sebum. Att det är ett vax ger jojobaoljan dess skyddande funktion. Den lämnar huden mjuk och sammetslen, den hjälper till att binda fukt och verkar balanserade. Det är en också en olja som du kan använda för alla hudtyper, både om du har torr eller fet hud.

Tisteloljan är en tunn och mycket användbar olja. Det är den vegetabiliska oljan som innehåller störst mängd av linolsyra (Omega-6). Linolsyra är viktig förhudens vitalitet och passar därför hud med dålig cirkulation.

Rapsoljan är Sveriges motsvarighet till olivolja och kan användas till både mat och hudvård. Pga dess höga innehåll av växtsteroler jämförs den med kortison (och dess antiinflammatoriska effekt.) Rapsolja innehåller också essentiell omega-3 olja som också verkar antiinflammatorisk. Rapsoljan är en halvfet olja som passar utmärkt till torr och t.o.m eksem-hud.

Användningsområden för Eye makeup removern

1. Som sminkborttagning

2. Serum till ögonen. Pga dess mjukgörande men lätta konsistens passar oljan för den tunna huden runt ögonen.

3. För acne och blandhy – Cirkulation och näring till en hy med finnar! En tunn & lätt olja som snabbt sjunker in i huden efter rengöring.

4. Som en lättabsorberande, doftfri olja som passar efter dusch.

5. Eksemolja – Raps, tistel och jojoba är en suverän kombo för en eksemhud. Absorberas snabbt och lindrar klåda, dessutom milt anti-inflammatioriskt pga dess innehåll av linolsyra samt växtsteroler.

Kontakta oss om du vill ha mer information, eller köpa eye removern.