Massage vid stress

Vi får ofta frågor från våra kunder om massage som en hjälp vid stress. Nästan vid alla typer av stressrelaterade problem kan man ha nytta vid massage, det är ett utmärkt sätt att slappna av och minska stressnivån generellt i kroppen. Ryggont, nacksmärta, migrän, huvudvärk, spända käkar och strama och stela axelmuskler är områden som ofta blir spända vid stress.

Hos Anette herbalista sätter vi gärna på en vägledd meditation under massagen. Eller passande meditationsmusik om du hellre vill det.Den avstressande effekten man får av meditationen och massagen blir magisk!

Massage kan minska eller eliminera smärta, mildra muskelkramper och spänningar, minska oro och stress och främja en allmän känsla av lugn, avslappning och välmående.

Massagen ökar utsöndringen av olika hormoner som gör att man mår bra och känner sig lugnare, bland annat hormonet oxytocin. I forskning har man har sett att hjärtfrekvensen går ned efter massagen och att massage kan bidra till att sänka ett högt blodtryck. Efter bara en enda massage minskar stressnivåerna i blodet. Efteråt kommer du känna dig uppmjukad, lugn och avstressad.

Vill du stressa av? Varmt välkommen till oss!