Koppning

Koppning är en gammal, effektiv traditionell läkekonst som behandlar på djupet. Med hjälp av vakuum och sugkoppar skapas ett undertryck som effektivt ökar blodcirkulationen och transporterar bort slaggprodukter. På Anette Herbalista erbjuder vi olika behandlingar med koppning. Koppning ökar cirkulation av kroppens alla vätskor, ökar utrensningsprocessen och har en avslappnande och lugnande effekt.

Koppning används ofta för muskelproblem, ledvärk och celluliter. Det är en bra form av massage, där kroppen får sig en riktig genomkörare och välgörande när huden känns ”för trång”.

Hur går koppning till?

Genom ett undertryck fäster man silikon/ glaskoppar på huden och lyfter och masserar vilket åstadkommer en ökad avspänning i muskulaturen och en ökad blodgenomströmning i muskler och hud. Detta gynnar borttransport av slaggprodukter i vävnaden, lymfdränagen ökar och immunförsvaret förstärks. Om bortforslingen av slaggprodukter inte fungerar tillfredsställande så samlas de i stället i bindväven och det kan orsaka oss smärta.

Om du har mycket hår på koppen kan kopporna ha svårare att korrekt fästa på kroppen och vi rekommenderar att du rakar dig hemma innan behandlingen. Eftersom koppning fungerar som en djup bindvävsmassage, vilket ökar blodcirkulationen så ska du undvika koppning vid  graviditet, vid blodförtunnande läkemedel eller om du är en strokepatient. 

Vid koppning på kroppen kan blåmärken eller röda prickar uppstå om du är väldigt spänd. Det är INTE farligt utan ett tecken på att du fått igång cirkulationen ordentligt och försvinner efter några dagar. Hos Anette Herbalista kan du boka din egen behandling, antingen 25 minuter eller 45 minuter och vi rekommenderar dig att boka koppningen till vårt prisvärda fem-packseerbjudande. Som tillägg till denna tjänst kan du köpa till en 30 minuters sheetmasksbehandling. Här kan du läsa mera om det. 

Varmt välkommen!

Boka behandling

Mycket lärorik och tror på att hon kan få bukt
med mina smärtor 😊

Linda N.

Rekommenderas starkt! 10/10

crazy silence

Jätte härlig behandling av en kunnig
terapeut. Rekommenderar
verkligen.

Evelina L

Är så glad att jag fick kontakt med Anette. Det var mitt första besök hos henne, men definitivt inte mitt sista. Empatisk, lyhörd, kunnig!

Helena E.

Grymt resultat på mina celluliter

Helena

Tack- min ländrygg är hel nu

Mats

Tack snälla Anette, nu känns det mycket bättre

Ann-Sofie