Koppning

Koppning är en gammal, effektiv traditionell läkekonst som behandlar på djupet. Med hjälp av vakuum och sugkoppar skapas ett undertryck som effektivt ökar blodcirkulationen och transporterar bort slaggprodukter. På Anette Herbalista erbjuder vi olika behandlingar med koppning. Koppning ökar cirkulation av kroppens alla vätskor, ökar utrensningsprocessen och har en avslappnande och lugnande effekt.

Koppning används ofta för muskelproblem, ledvärk och celluliter. Det är en bra form av massage, där kroppen får sig en riktig genomkörare och välgörande när huden känns ”för trång”.

Hur går koppning till?

Genom ett undertryck fäster man silikon/ glaskoppar på huden och lyfter och masserar vilket åstadkommer en ökad avspänning i muskulaturen och en ökad blodgenomströmning i muskler och hud. Detta gynnar borttransport av slaggprodukter i vävnaden, lymfdränagen ökar och immunförsvaret förstärks. Om bortforslingen av slaggprodukter inte fungerar tillfredsställande så samlas de i stället i bindväven och det kan orsaka oss smärta.

Om du har mycket hår på koppen kan kopporna ha svårare att korrekt fästa på kroppen och vi rekommenderar att du rakar dig hemma innan behandlingen. Eftersom koppning fungerar som en djup bindvävsmassage, vilket ökar blodcirkulationen så ska du undvika koppning vid  graviditet, vid blodförtunnande läkemedel eller om du är en strokepatient. 

Vid koppning på kroppen kan blåmärken eller röda prickar uppstå om du är väldigt spänd. Det är INTE farligt utan ett tecken på att du fått igång cirkulationen ordentligt och försvinner efter några dagar. Koppning är en del av en större behandling, bindvävsmassage. Läs gärna mer här.

Varmt välkommen!

Boka behandling

Mycket lärorik och tror på att hon kan få bukt
med mina smärtor 😊

Linda N.

Jag är jättenöjd med mina besök hos Anette! Jag har gått på koppning hos henne vid ett flertal tillfällen och det gjorde underverk för mina ben som lätt får mjölksyra och kramp och celluliterna minskade på köpet! Sen är Anette fantastiskt trevlig och personlig så bara det är värt ett besök 🙂 Rekommenderar henne varmt till alla! 🙂

Alexandra H.

Rekommenderas starkt! 10/10

crazy silence

Jätte härlig behandling av en kunnig
terapeut. Rekommenderar
verkligen.

Evelina L

Är så glad att jag fick kontakt med Anette. Det var mitt första besök hos henne, men definitivt inte mitt sista. Empatisk, lyhörd, kunnig!

Helena E.

Grymt resultat på mina celluliter

Helena

Tack- min ländrygg är hel nu

Mats

Förklarade bra om behandlingen. Behandlingen för mina problem var bra.
</div

Magnus S.

Tack snälla Anette, nu känns det mycket bättre

Ann-Sofie

Jätte nöjd och känns trygg. Hon är
kunnig.

Remziye

Väldigt kompetent och tar verkligen hand om sina kunder. Rekommenderas varmt.

Gert Andersson

Den var helt fantastiskt. Jag känner mig som en ny människa.

Eva-Lena S.

Omtänksamt och generöst bemötande under en personligt anpassad behandling som var enastående. Gua sha och koppor var både avslappnande och uppiggande, dessutom kom lymfsystemet igång direkt! Jag uppskattade också att jag fick tips och råd vad jag ska tänka på hemma. Rekommenderar att du tar en längre behandling så Anette kan lägga lite extra tid där det behövs.

Karin E.