Käkledsbehandling inkl. nacke och hals

Vid stress är det vanligt att bita ihop käkarna vilket kan göra dem spända och ömma. Kanske vaknar du med huvudvärk, trött käkmuskulatur eller har fått en bettskena rekommenderat till dig av en tandläkare? Då kan vår käkledsbehandling vara en bra ide. Det här brukar vara en mycket omtyckt massage hos oss.

En spänd käkled kan ge många olika symptom så som:

  • Svårighet att gapa
  • Värk och stelhet  i ansiktet, öron, tinnitus, panna, migrän, spänningshuvudvärk, stel och smärta i nacke, axlar och ländrygg
  • Klickande ljud i käkleden när man öppnar och stänger munnen
  • Tandgnissling, tandpressning, bruxism, pressning av tungan.

Inte sällan upplever människor med spända käkar också en stelhet i höften. Vi masserar både utanpå och, med handskar, inne i munnen. Det brukar upplevas mycket skönt och välgörande.

Plufsighet i ansiktet kan minska, och lystern och blodcirkulation i ansiktet ökar. Redan efter en käkledsbehandling kommer du säkerligen märka stor skillnad och de flesta upplever även att man sover bättre och får mer energi. Men oftast kan man behöva upprepas några gånger för bäst resultat. I behandlingen ingår även massage av nacke och hals som efteråt brukar  upplevas mer rörliga och mindre spända.

Varmt välkommen att boka en underbar behandling.

Massagen går att betala med friskvårdsbidrag och vi samarbetar med Benify, e-passi och Söderbergs & partners. Klicka i ”betala på plats” i fall du har friskvårdsbidrag och vill nytta det.

Anette Herbalista är utbildad/ diplomerad av Tone Lyche på Handson kroppsterapi, en av Sverige mest framstående käkledsterapeuter. Tone har även spelat in en mycket intressant podd tillsammans med Anna Sparre om just käken, som du kan lyssna på här. 

Härkan du även se Tones tips på egenvård!

Testa din käke! Käkledsbehandling med Tone Lyche

Egenvård / övningar för käken. Käkledsbehandling med Tone Lyche

Mer egenvård / övningar för käken. Käkledsbehandling med Tone Lyche

Tejpa för att avlasta käken. Käkledsbehandling med Tone Lyche

Boka behandling

Så nöjd. Biter ihop nattetid och vaknar med spänningar. Efter två behandlingar har jag i princip slutat pressa tänderna.

Lotta

Jättebra behandling och Anette var väldigt kunnig och kunde förklara på ett tydligt sätt varför jag hade de spänningar jag har, så lärde mig också mycket. Kan verkligen rekommendera henne!

Elin F.

Jag är jättenöjd! Bra bemötande,
proffsig och trevlig

Anita M.

Jag känner effekten i hela kroppen! Mycket tacksam, Anette, jag kommer tillbaka och bokar snart igen!

Sandra

Tack vare henne är minspänning i ansiktet borta och i samma veva försvann min migrän. Som jag haft flera år. Om jag ända hade gjort detta tidigare….

Jana Backlund

Haft käkspänningar sedan länge och testat vad jag trodde var allting, botox, bettskena, kbt, mm men efter några behandlingarhos Anette Herbalista så upplever jag att jag inte alls tänker längre på mina kinder och käkar. Hon har masserat mig inne i munnen, trodde det skulle kännas konstigt men tror nog det var just det som behövdes. Tusen tack—– you saved my face….

Jessica

Jättebra behandling, mycket tacksam.

Johan M

Jag har aldrig varit så här avslappnad i ansiktet förut! Imponerad!

Mikael

Anette är en helt underbar, varm och omtänksam person som gör underverk för kropp & knopp! Fantastisk på att se och känna vad som behövs göras med en öm kropp och kan alltid förklarar behandlingsmetoder på ett mycket bra sätt. B Ä S T!

Katarina U

Mitt ansikte känns mycket bättre!

Lotta

Väldigt bra behandling. Är själv tandläkare och mycket imponerad av Anettes behandling.

Amir

Finns ingen så fantastisk som Anette. Hon vet precis vad du behöver! Med en superbred kompetens om olika behandlingar kan en känna full tillit! Rekommenderas varmt!

Kajsa B

Bäst i test 😍😍

Nathalie E.