Är jag frisk från cancer?

kvinna i rosa jacka leedenes ståendes i skogen

Den här veckan har varit speciell för mig, det var dags för min två-årskontroll av min cancer.

Jag vill så gärna få dela med mig om den upplevelsen tillsammans med er, kära läsare.

bild på klocka och texten thyroid cancer Jag har tagit olika prover, massa analyser och ultraljud. Väntrum, läkare, väntrum, läkare. Är det nån annan som känner igen sig? Det känns i alla fall som lite av min refräng sedan jag 2015 insjuknade i sköldkörtelcancer. Eftersom min cancer även hade spridit sig i några lymfkörtlar, har jag varit extra uppsyn. Så igår, torsdag, fick jag äntligen beskedet…

Nervös

Jag cyklade till Sahlgrenska, det var några minusgrader och den kalla vinden bet i mina kinder. Fingrarna blev mer och mer stela och luften kändes kall i mina lungor. Jag satt i den obekväma fåtöljen på läkarens mottagningsrum, huttandes och skakades. Men då han sa de magiska orden, då omslöts hela min kropp av en obeskrivlig värme.

-Anette, vi kan inte se några spår av cancern länge, Anette. Faktum är att du är i toppform. Vad är det du har gjort? Anette, frågade läkaren mig…

ordet cancer som suddas ut
Jag är frisk från cancern!

Vakna vården!

Ja, du min vän. I dag 2019 när var tredje människa får cancer och alla drabbas, tycker jag att sjukvården skulle ha kommit längre än vad den faktiskt har gjort. Visst, jag som själv läser medicin, ja, jag vet, ”hit-me-in-the-face-med-evidensbaserad-medicin”, men jag skulle ändå vilja öppna ögonen på våra många av våra läkare.

Jag vill vända deras ibland något snedvridna och negativa syn på den naturliga, alternativa vårdens kraft, få dem att se vår kropp som en helhet. Inte bara att ” cancern sitter i ett organ och opererar man bort organet så kanske… ”

Varför informeras inte vi cancerpatienter om exempelvis tarmflorans betydelse för vårt immunförsvar? Det är just i magtarmkanalen och till största delen i tjocktarmen vårt immunförsvar sitter. Varför pratas det inte om kostens betydelse? Sockrets betydelse? INGET av detta har jag blivit informerad om då jag 2015–2016 var cancersjuk. Jag kände till det, men det gör inte den stora allmänheten.

Ät godis!

Både jag och min pappas kostråd av dietisterna på sjukhuset när vi fick våra sjukdomar (med ett års mellanrum) var: Ät Snickers, chips, drick Oboy mm. Du behöver energi…Jag menar… what the heck?

Det är ju just socker som göder cancern. Hur tänkte de där? Varför pratade de inte med mig om andelen färska grönsaker, läkande örter och kryddor? Varför pratade de inte om stress och hur man tar hand om sin psykiska hälsa på bästa sätt för att underlätta tillfrisknandet?

Medicinalväxter

växter i ett glas
Medicinalväxter, boostar och läker kroppen med sina olika, mycket potenta beståndsdelar.

Jag har skrivit mycket om de olika sätten, medlen, örterna, växterna, oljor mm som jag använde för att bli frisk och helt återställd i min kommande bok Gravid med livet som insats. (utgiven sep. 2019, Ekström & Garay. Edit.) Jag kommer även att skriva mer om det här i min blogg. Alla borde få kunskapen om hur man kan stötta och boosta sin kropp vid sjukdom.

Kan min kunskap bidra för att rädda liv är jag lycklig. Det är även därför jag har utbildat mig till örtterapeut, växterna kan vara potenta, mycket effektiva läkemedel. Jag är ett levande bevis på det.

Trevlig helg fina ni! Tack för att ni har varit med och delat min glädje över att jag har fått beskedet Cancerfri! Det känns underbart. Detta ska firas! Vad gör ni själva i helgen?

Stora kramar/Anette

47 thoughts on “Är jag frisk från cancer?

 1. Herbalista says:

  tack snälla, ja, jag håller med, det är sjukt att jag vi blir tipsade att äta socker. Tipsa gärna, bara glad om jag kan hjälpa

 2. Lexochlogan says:

  Det är ju sjukt att det är deras råd när der bara gör det värre ju. Förstår att man behöver energin men det är ju ingen lösning om det göder. Tackolv är ingen i vår närhet sjuk i det nu men hör jag någon skall jag tipsa om din blogg. Skönt att du fick fortsatt bra besked, måste kännas fantastisk

 3. Herbalista says:

  Ja, dietistråden man får vid cancersjukdom är under all kritik, och forskning finns på sockrets gödning av cancerceller så jag vet inte riktigt varför jag, och så många andra, får råden att äta massa socker under cancerbehandligen. Visst är det mycket byråkrati. Vi är förresten det mest läkartäta landet i världen (!!) per capita, men att få tid hos en läkare är ju i bland mission impossible. Galen värld. Tack för grattis och din hälsning

 4. Herbalista says:

  oj så hemskt. Jag har också hört att många som får sin ”cancerdom” och fram tills det besked har de känt sig friska, men efter beskedet så dör de efter någon vecka. Det låter konstigt, men det är inte en allt för ovanlig händelse, oro och tankens kraft är starkare än vad vi kan ana. Känner med dig och massa kramar till dig. Din pappa är med dig! kramar

 5. Annica says:

  Vad skönt att du fick höra de magiska orden ”Du är frisk!”.. Min pappa fick ett tag höra från läkarna att de trodde han var sjuk i cancer, hans pappa hade dött i detta ttp 20 år innan så han blev ju skräckslagen.. Och att han redan var multisjuk var ju så att bägaren nu rann över för honom. Han tappade all livslust. Och den sommaren kunde också ha slutat med döden för honom. Blodproppar hela benen, blodinfektion och vatten i hjärtsäcken var det som kunde ha knockat honom. Men han kom igen! 😀 <3 Fick ytterligare 4 år ihop med honom. Och det där med cancern? Läkarna sa EFTER ett halvår att det inte var någonting med det där..

 6. Therese says:

  Åh, ett jättestort grattis! Jag kan inte föreställa mig hur skönt det måste ha känts:) Jag känner igen det där med socker-råden och blev lika förvånad själv (inte jag som drabbat dock- för att vara tydlig) Det finns ju ändå en hel del studier som pekar på att socker faktiskt inte är bra, även att äta frukt/grönsaker/bär som är väldigt rika på antioxidanter.. Så jag förstår inte hur sjukvården kan våga chansa? Är det så mycket byråkrati att dom inte FÅR säga något annat förrän ett visst antal studier trots att ”alla ändå vet” redan nu?

 7. Herbalista says:

  tusen tack. Det känns lovely. Men ja, det är tråkigt att kostråden är så kontraproduktiva. Helt galet faktist

 8. Herbalista says:

  Tack Olga, glad om jag kan dela med mig av mina kunskaper och kanske hjälpa eller väcka någon som är i behov. Och återigen, grattis till nytillskottet. Så underbart

 9. Herbalista says:

  ja då är vi två, tror också på ett hälsosamt liv och naturmedicin är lika bra, och i flera fall bättre. Och ja, det käns faktastiskt. Jag har fått en chans till. Trevlig helg

 10. Herbalista says:

  Tack söta. Ja, man funderar ju. Så mycket pengar till forskning, men faktum är att vi bara blir sjukare och sjukare. Stora kramar till dig

 11. Chanelle says:

  Men åh GRATTIS! Vad underbart att få höra! Men vad hemskt att höra att de ger rådet om så mycket socker… Tack för att du sprider din kunskap! Kram <3

 12. Olga says:

  Men vilken spännande blogg! Så himla fint att du finns hör för oss alla och berättar om din kunskap med naturmedicin och allmän preventiv hälsa. Ska bli sjukt kul att få följa dig här i bloggen ♥️

 13. Madde says:

  Grattis. Måste vara helt fantastisk att få det beskedet. Stress tror jag är det absolut farligaste för oss människor. Så skadligt.

 14. Kathrinea says:

  Men wow vilken resa! Tror stenhårt på att leva ett hälsosamt liv och att naturmedicin är minst lika bra (om inte bättre i många fall). Hoppas verkligen att sjukvården börjar gå mer åt det hållet. GRATTIS till att ha blivit av med cancern, måste ju vara helt underbart att få höra det!

 15. Sara says:

  Vad glad jag blev, både av din blogg som helhet (Så himla fräsch) och av ditt inlägg.
  Inlägget väcker tanken hos mig iaf, att det finns information som någon inte vill att vi, vanliga människor, ska komma åt. Jag är ingen konspirationsteoretiker alls i vanliga fall men här har jag svårt ändå att helt trycka undan tanken att kanske..
  Vad annars skulle få människor att utsätta sig för kemikalier utan att ens pröva något naturligt också. Det ena kanske inte måste utesluta det andra?

 16. Hanna says:

  Grattis till att du besgrade denna hemska sjukdom! Värt att fira stort! Sjukt att de kan tycka socker idag. Socker som gör oss beroende o som får kroppen o må dåligt. Blir mörkrädd

 17. Amanda says:

  Grattis! skönt att det visade sig att du var frisk. Cancer är en hemsk sjukdom och hemskt att så många får sjukdomen :/

 18. Fnulan says:

  Åh idag firar vi livet tillsammans med dig! Nej fy, inte ordinera socker!!!! Jag hade även slutat med gluten som göder infektioner i kroppen.
  Glad för din skull

 19. Liw says:

  Vilket underbart besked det måste vara. Att cancern är borta. Jag tror också mycket på alternativmedicin. Att se kroppen mer som en helhet. Och finns lugn och ro i naturen är min melodi också ??

 20. Herbalista says:

  Du är vad du äter. Eller, du är vad du kan ta upp egentligen är mer rätt. Så you got it right. Hejja dig
  Rosa bandet, blääääää… Sitter på choklad, på cancerframkallande smink, på pressbyråns bullar.. helt galet. Inta mjölk, ja ungefr som att jag ska inta oboy. Jag orkar inte mera!

 21. Herbalista says:

  åh, jag älskar den boken. Hon skriver så bra, den är verkligen superintressant! Tack söta du för fina ord

 22. Madelene says:

  Men åhh grattis att du är friskförklarad från cancer. Så glad för din skull ❤️

  En släkting till mig har haft de till o från nu i flera år. Hoppas verkligen att hon oxå blir friskförklarad snart.

 23. Melissaskywalkz says:

  Stort Grattis! Cancer är faktiskt en av huvudanledningarna till att jag blev vegan, det är helt sjukt att så få vet att kött och mjölk är så extremt cancerframkallande. Jag blir så ledsen. På cancerfondens hemsida står det att kvinnor med bröstcancer ska inta mjölk, samtidigt finns det forskning som visar att kvinnor med bröstcancer har 50% högre risk att inte överleva om de dricker mjölk. Samma sak som att rosa bandet sitter på geisha choklad.. Jag är så arg på läkemedelsindustrin.

 24. Hannas krypin says:

  Så underbart att läsa att du är cancerfri. Jag blev även glad över att du bloggar om vikten av att undvika socker och om tarmflorans betydelse för vårt mående. Jag läste boken charmen med tarmen som inte behandlar socker och cancer men däremot tarmflorans betydelse för depressioner och så vidare. Hur intressant som helst. Dela gärna med dig mer av dina erfarenheter!

 25. Jennysvardag says:

  Så roligt att höra att du har tillfrisknat från cancern. Jag ser fram emot att få läsa mer om örter och din kommande bok. Magen visar ju hur man egentligen mår

 26. Sandra says:

  Först och främst GRATTIS!
  Sen har du alldeles rätt, naturen har massor av nyttigheter att ta tillvara på som är bra för vår kropp ❤

 27. Elisa says:

  Stort grattis! Förstår att det måste vara ett så skönt besked att få höra.
  Jag är inte helt insatt i hur mycket som påverkar kroppen och vad så kan inte säga så mycket om växternas betydelse egentligen, men bra att det haft en positiv effekt för dig!

 28. Herbalista says:

  ÅH tusen tack! Tack för fina ord och din pepp! Ja, det är viktigt! Och synd att det är helt avigt inställda till den alternativa kunskapen.
  Tusen kramar

 29. Pärla says:

  Grattis får man väl säga, och att du hittade något som funkade för dig. Viktigt att hitta sin egen väg.

 30. Johanna says:

  Men vad skönt att du gjort tvåårskontrollen!!! Grattis!! Har två cancersjuka i min släkt, de har precis varit på 1års kontroll båda två, tycker de är såå bra och så lättad att cancern är borta. Som en sten som fallit. Kram <3

 31. Moa Larsson says:

  GUD VAD JAG ÄR GLAD FÖR DIN SKULL! Och vad glad jag blir för att du tar upp att det är så viktigt med tarmflora och annat, man kan lära sig så så mycket om tarmar, mat och annat som kan hjälpa en på vägen. Det är tråkigt att läkarna inte belyser ämnena, eller ens försöker ta de till sig. Men jag tror att många inte får ge rådet för att det (trots att det finns hur mycket forskning som helst) fortfarande är relativt nytt under solen ❤️

Comments are closed.