Jaderoller

En ansiktsroller finns i en mängd olika material, både i billigare som dyrare och jade är en av de populäraste och även ett material som använts i århundraden i Kina.

Jade roller effekter (när den används rätt)

Lymfdränage som….

 • Minskar svullnad
 • Förbättrar ansiktets konturer
 • mer lyster
 • jämnare hudton
 • lugnar känslig hud och rosacea
 • ”detoxar” huden och läker acne snabbare
 • förbättrat produktupptag (rolla över sheetmask eller aktivt serum)

Vanliga fel vid rollning:

 • Använder ett för hårt tryck
 • Rollar åt fel håll
 • Rollar fram- och tillbaks

Några tips för att få ut maximalt av din roller:

 1. Börja alltid, alltid, alltid med halsen!
  Vi har 1/3 av kroppens lymfnoder här och därför är det viktigt först ”förbereda vägen” innan vi går upp i ansiktet. Annars kommer vi inte att lyckas dränera bort svullnad i ansiktet.
 2. Använd alltid ett lätt tryck för att stimulera lymfflödet & minska svullnad.
  Har du ett för hårt tryck jobbar du inte längre med lymfvätskan utan går ner på muskelnivå (och då rekommenderas istället ett annat verktyg, t ex gua sha eller koppor)
 3. Rolla långsamt!
  Lymfsystemet svarar på lätta, långsamma drag så det gäller att inte ha bråttom…. det är bättre att dra 1 gång långsamt än 3 gånger snabbt!
 4. Rolla i rätt riktning(se basdragen på teckningen ovan)
  Hjälp flödet genom att lätt föra lymfvätskan i rätt riktning.
 5. Regelbundenhet;
  Lymfsystemet har ingen egen pump (som t ex vårt blodflöde och våra muskler), så vi måste dagligen hjälpa kroppen med bl a rätt andning, en fungerande mage, lugn rörelse och t ex torrborstning, gua sha eller rollerbehandling för vårt lymfsystem.
 6. Lagom frekvens
  5-10 min en eller två gånger per dag är toppen (minimum varannan dag för en effekt som håller i sig bättre). Ju oftare du rollar ju bättre resultat över tid då hud och lymfa svarar bättre och bättre!
 7. Tänk helhet!  Lymfsystemet är ingenting som bara sitter i ansiktet. Genom att behandla ansiktet kan du få effekt även i kroppen och genom att behandla kroppen får du ofta resultat i ansiktet; allt hör ihop! Tänk även på din livsstil, stressnivå, kosten m.m.
 1. BONUSTIPS!
  Ha rollern stående i ett glas i kylen och rolla på morgonen för att dränera svullnad och få en uppiggande behandling. Vill du istället ha en mer cirkulationsökande behandling kan du doppa rollern i varmt vatten = toppen för ökad lyster!
 2. Skötselråd
  Ta hand om din roller rätt så håller den i många år! Tvätta med ekologisk tvål, skölj av och torka med mjuk handduk. Då och då behöver du plocka isär den och rengöra i alla skrymslen och vrår t ex med hjälp av en tops.
 3. Tänk kvalitét; både för hud & miljö
  Köp hellre en roller av bra kvalité som du vårdar och verkligen använder än en sämre som bara blir liggande i en låda… Det är stor skillnad på olika rollers och man får ofta vad man betalar för. Många billiga rollers på marknaden är i plast eller glas och är infärgade, något som kan irritera din hud.

I våra behandlingar hos Anette Herbalista som exempelvis TCM Faceliftmassage, och Facial Gua Sha så använder vi jaderollers. Det brukar vara ett uppskattat inslag av våra kunder. Vi har dem även till försäljning på mottagningen, en perfekt gåva till dig själv eller varför inte som en gåbortpresent?

Om du inte finns i närheten av Göteborg och hellre vill köpa dem via nätet: Chias jaderollers. Dessa är fantastiska.

För fler tips om effektiva, högkvalitativa massageverktyg som vi säljer/ använder kan du läsa här

Varmt välkomna!