Gua sha Idrottsmassage

Gua sha idrottsmassage

Behandlingen för dig som älskar att träna.

Med träning och fysisk aktivitet kommer alltid en risk för skador, överbelastning eller värk. Du som spenderar mycket tid på tex gymmet vet hur axel, nacke eller ryggsmärta kan begränsa din träningsrutin. När det gäller tekniker för att förbygga och behandla skador relaterade till träning är Gua sha sportbehandling en av de mest effektiva behandlingarna som vi erbjuder.

Muskelåterhämtning

Gua sha idrottsmassage är en kraftfull behandling och passar dig som tränar mycket då behandlingen gör att din muskulatur återhämtar sig snabbare. Resultatet är ofta att du känner dig lättare i kroppen, att musklerna ”svarar” bättre och att du känner dig starkare och mer energifylld när du tränar igen. En stor fördel är den nästan omedelbara smärtlindringen. Smärtsamt ansträngda muskler kommer att slappna av och återhämta sig snabbare efter en Gua Sha sportbehandling som går djupare och brukar vara längre än vanlig massage.

Gua sha idrottsmassageDokumenterade resultat

Förutom att lindra smärta ökar Gua sha tyngdlyftningsförmågan.  En studie från 2014 publicerad i Science Direct bekräftar detta. Bland annat står det: Gua sha ”-orsakade en signifikant ökning av tyngdlyftningsförmågan, främst genom minskad viktupplevelse och förbättring av biokemiska parametrar i serum” (fritt översatt).

En annan studie från 2015 visar på att Gua sha är positivt för hjärtfrekvensvariationer (HRV). HRV är en viktig biomarkör. Det är ett mått på förändringen i tidsintervallen mellan intilliggande hjärtslag och en tydlig indikation av kroppen effektivitet och hälsa. En hälsosam HRV betyder förbättrat blodtryck, total kolesterol och fastande glucosnivåer och minskad övergripande stress och trötthet.

Vi arbetar på djupet och behandlar dina spända triggerpunkter och öppnar upp flödet i kroppen, så att näringstillförseln ökar och att slaggprodukter rensas ut.

Fördelar med Gua sha idrottsmassage är bland annat:

  • snabbare återhämtning
  • optimerar din träning
  • mer energi
  • förbättrad kapacitet
  • ökad rörlighet
  • förebygger skador
  • behandling av skada

Regelbundna behandlingar ger en avslappnande effekt i hela kroppen vilket leder till bättre återhämtning, risken för skador minskar och det möjliggör en intensivare träning.

Boka behandling

Sååå underbar upplevelse och emottagande samt expertis kan varmt rekommenderas!!!

Karin F.

Den var helt fantastiskt. Jag känner
mig som en ny människa.

Eva-Lena S

Bästa behandlingen någonsin.
Spända muskler som blev avslappnad

Lena N.

En behandling gav mig mer resultat efter 5 år i rehab. Jag är så tacksam.

L. J

Förklarade bra om behandlingen.
behandlingen för mina problem var
bra

M. Samuelsson

Behagligt, lagom, trevlig stil och
behandling som direkt ger effekt.
Värt att gå en gång i månaden.

Dennis D

Otroligt skön ny upplevelse. Kände direkt en jätte öppning och avspänning i bröstrygg samt ny styrka i benen när jag cyklade hem efter massagen.

Kommer definitivt att boka fler behandlingar. Bara genom att stryka huden med en rissked så fick det omedelbara positiva resultat! Fantastiskt. Otroligt tacksam!

Cecilia V

Väldigt grym massör,
omhändertagen på ett fantastiskt
sätt.

Ann-Kristin K.

Fantastiskt bra upplevelse

Björn N.

Tack tack tack!

Jag åker slalom och blir så himla trött i benen, men inte längre. Du har verkligen fått bort min bentrötthet.

Axel

Tack för hjälp för min nackvärk.

Nilsson

Efter att ha börjat ta den här behandlingen hos Anette har jag fått en helt annan smidighet i rygg, bröstrygg och axlar. Känner mig piggare och starkare. Mycket tacksam för att jag har fått hjälp av henne.

Jessica

Thank you, it was a really healing experience. And thank you for offering the last minute drop-in opportunity, right on time 🙏🏽

Ieva U

Grym massage och väldigt trevligt bemötande!

Sixten S.