Gua sha -effektivt mot värk

Covid- 19, cornovirus och infuensa.  Vår hjärna och medier går på högvarv. Men det finns ännu ett dilemma som många också har, nämligen ont i kroppen och värk. I så fall kan guasha vara av intresse.  Gua sha är en skrapmassage som dessutom är känd för sin immunförsvarhöjande egenskap. Det här är en behandling som nu går varm hos mig.
Killen på filmen nedan, en djurskötare, hade  värk i axlar, handleder, huvudvärk och säger nu att efter två behandlingar av gua sha har den försvunnit! Underbart ja, men jag är inte förvånad.
MB gua sha technique®  har jag lärt mig av av grymme Martin Boman på MB Akupunktur & muskelrehab i Jönköping. Det är även han som har gjort filmen i detta inlägg.
MB gua sha technique® är en skrapbehandling som med hjälp av ett verktyg utförs på hud och muskler med sämre cirkulation som i sin tur orsakar smärta eller stelhet. Vid mbguashatechnique®️ sker en bristning i de slaggfyllda underhudskapillärerna ( syns tydligt på killen) och en rodnad uppstår när slagget lägger sig under huden. Rodnaden kan variera i färg beroende på hur dålig cirkulationen är i det området och hur länge stagnationen suttit och byggs på. Kroppen går sedan in med friskt blod och startar en läkningsprocess och symptomen minskar eller försvinner.
Fördelarna med MB gua sha technique®  är många: cirkulerar stagnerat blod, ökar cirkulationen till huden och musklerna , löser upp kroppens giftiga avfallsprodukter (slaggprodukter i vävnaden som orsakar smärta), leder nytt blod till den stagnerade vävnaden.
MB gua sha technique®  är mycket effektiv vid stela och ömma muskler, smärta, luftvägsproblem, matsmältningsproblem, sömnstörningar, huvudvärk, ischias, ryggskott, tennisarmbåde mm. MB gua sha technique® anses förbättra immunförsvaret.
MB gua sha technique® är en mycket väl beprövad, säker och pålitlig metod och det finns inga biverkningar.
Vad gör du åt din värk?