Ginkgo biloba – ett tips mot baksmälla!

Urinträngningar? Baksmälla? Eller Alzheimer?

Det asiatiska tempelträdet ginkgo biloba hör till världens äldsta träd och brukar kallas för ” en levande fossil” då träden har funnits här på jorden i 200 miljoner år.

Hallå snyggingar!  Ginko Biloba, lägg det namnet på minnet!  Det är en riktigt Anette Herbalista favorit:) Dess blad har använts vid bland annat trötthet, öronsus, yrsel, sexuella problem ( läs nedan om förbättrad blodgenomströmning, både på kvinnor som män, fönstertittarsjuka och multipel skleros bland annat.
Modern forskning visar att extrakt från bladen kan vidga kroppens blodkärl och öka blodgenomströmningen både i hjärnan och perifera blodkärl, i händer och fötter. Det kan också minska blodets levringsförmåga och öka kroppens tolerans för skadliga fria radikaler.

Ginko Biloba har fått ett rykte att vara en ört som många äldre använder, bland annat vid Alzheimers, men faktum är att många yngre människor har haft nytta av Ginkgo biloba i belastande perioder som t.ex. examensläsning. Den hjälper till att hålla koncentrationen bättre och hjälper oss vid stressiga situationer.

Och har du varit ute och festat, visste du att Ginkgo biloba innehåller ett enzym som ökar kroppens förbränning av alkohol och det är ett bra medel mot baksmälla? Har du Ginko biloba hemma :)? Om inte, så skaffa:).

Visste du att du kan boka tid hos mig för en avslappnade aromamassage eller en örtterapi-konsultation. Då går vi tillsammans per telefon, igenom på vad som skulle kunna hjälpa dig till bättre hälsa. Klicka här för att boka

Ha en fin dag kära läsare.