Garshan (ayurvedisk lymfmassage) med Abhyanga

Herbalista Anette Selberg

Här får du en välgörande och avslappnande duobehandling för att öka förbränningen och rena lymfsystemet samt mjuka upp stela muskler och leder. 

Behandlingen inleds med Garshan, en stimulerande helkroppsmassage som utförs med råsidenvantar.

Garshan (kallas ofta för ”torrborstning”) är en ayurvedisk lymfmassage som hjälper till att avlägsna olika toxiner. I sanskrit betyder garshan ”friktion genom gnidning”.

Garshan renar lymfsystemet och ökar förbränning i fettvävnaden samtidigt som den förbättrar både matsmältningen och ämnesomsättningen. Den är cirkulationsfrämjande samt motverkar celluliter och trötthet. Det är närande för sinnet och nervsystemet och alkaliserar blodet och hjälper till att eliminera stagnerande orenheter vilket på sikt ger en strålande hy.

Efter gashan börjar abhyanga som är en mjuk ayurvedisk helkropps-massage med väldoftande varm ekologisk olja. Behandlingen utförs med systematiskt lugnande, svepande rörelser och med ett relativt lätt tryck och är djupt avslappnande både för kropp och sinne.

Behandlingen är stärkande för nervsystemet och cirkulationen samt bidrar till ökad vitalitet. Muskler och leder mjukas upp vilket gör att massagen lämpar sig extra bra vid stress, stelhet och frusenhet. Värmen, oljan och rörelserna renar kroppen från slaggprodukter och balanserar lymfsystemet och det endokrina systemet.

När massagen är färdig kommer du få ligga en stund med värmedynor så oljan (som är en kraftfull antioxidant i sig) kan tränga ännu djupare i kroppen. I vävnader under huden neutraliserar oljan fria radikaler och hjälper huden att bli mer vital och ungdomlig.

Massagen sker i stillhet i uppvärmd avslappnande miljö.

Här kan du läsa en pilotstudie som visar massagens avstressande effekter.

Varmt välkommen att boka en underbar behandling.

Recensioner

Jag känner mig  lättare och klarare i sinnet. Som om att jag har  fått en ”nystart”. Tack Anette. Jag kommer tillbaka.

Ellinor A.

Jag har fått igång min lymfa tack vare Anettes behandling. Rekommenderas varmt

Marie Bengtsson

Härlig behandling och jag gillar att det är så lugnt och tryggt hos Anette också. Inte en massa folk i väntrummet utan lugnt och skönt och rent, uppskattas dessa tider.

Gun-Britt S.

Varmt tack för allt, jag kommer tillbaka. Smidigt att jag kunde köpa med mig sidenhandksarna för hemma-behandling. Tack.

Anneli S.

Anette är kunnig, varm och
omhändertagande. Återkommer 🥰

Carmen