Fördelar med naturmedicin och läkeväxter

Naturmedicin

Varför jag använder naturmedicin

I alla tider har människan vänt sig till växtvärlden för att få läkedom och hjälp. Faktum är att 70–80 % av världen än i dag använder sig i princip helt av naturmediciner, medans vi i västvärlden använder oss till största delen av syntetiska läkemedel.

Hej darlings! I dag tänkte jag skriva om någonting som ligger mig varmt om hjärtat, det fina naturen ger oss, nämligen dess läkande kraft.  Är naturmediciner bra bluff och båg? Eller fungerar det på riktigt? Varför förespråkar jag så varmt naturmediciner?

Jag tycker om att kunna ta hand om min egen hälsa, att veta hur jag kan bota exempelvis huvudvärk eller magont utan syntetiska medel. För mig har naturmedicinen många fördelar, det känns helande för mig att gå i skogen och samla min egen medicin. Att tillreda den är en del av den läkande processen. Dessutom är det billigare och miljövänligare, jag plockar medicinerna gratis och inga dyra förpackningar behövs. Om fler skulle använda sig av läkeväxter skulle exempelvis halterna av lugnande mediciner sjunka i våra vattendrag. För att inte tala om att läkeväxterna har oftast färre biverkningar och är skonsammare än syntetiska mediciner.

Jag är ingen doktor och vill heller inte utmåla mig som en sådan.

Jag delar frikostigt med mig av mina tips och min kunskap, men mina råd ersätter inte läkarbesök, utan bör ses som ett komplement till vår skolmedicin och ett sätt att stärka kroppen.

Notera att en del läkeväxter kan påverka om du tar andra mediciner, så berätta alltid för din doktor om du tar någon naturmedicin eller kosttillskott. Vitlök och ginkgo kan öka risken för blödningar och man bör göra ett uppehåll med dessa innan en planerad operation. Johannesört kan förta effekten av p-piller och effekten hos blodförtunnande läkemedel plus att man kan bli mer känslig mot sol.

Så det är mycket man behöver veta, många naturmediciner är starka preparat och man bör veta vad man gör. Men har man kunskapen, då är naturmedicin det mest intressanta i värden, i alla fall enligt mig.

Tips på två intressanta artiklar om alvedon och paracetamol:

https://www.expressen.se/gt/sjukhusets-larm-alvedon-kan-ge-svara-leverskador/

https://www.svd.se/paracetamol-hade-inte-godkants-i-dag

Använder du dig av naturmediciner? Vilken är din favorit? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet.

För att boka en örtterapi-konsultation  kan du klicka här för att boka

Ha en din dag kära läsare!