Fördelar med ansiktsmassage

Ansiktsmassage

Ansiktsmassage brukar vara passande för dig som har spänningar i nacke och axlar, har spänningshuvudvärk eller är stressad och behöver varva ner. Massagen ökar blodcirkulationen och hjälper till att lösa upp spänningar i käken där stress tenderar att sätta sig. Massagen främjar även ett bra flöde i lymfsystemet och hjälper till att transporterar bort slagg och överflödig vätska ner till lymfstationerna vid nyckelbenen. Massagen hjälper till produktionen av kollagen och elastin vilket ger en fastare hud mer bättre spänst. Vid stigande ålder så blir bindväven svag och släpper från musklerna vilket resulterar i slapp hud och rynkor. Med rätt massagetekniker kan du stärka kopplingen mellan musklerna och bindväven och forma om bindväven både i ansiktet och på kroppen.

Fascian anpassar sig efter de krav vi ställer på den, så om du dagligen rynkar ihop t ex ögonbrynen kommer det skapa en bekymmersrynka eftersom fascian får meddelande om att detta är en rörelse du gör ofta och den vill då gå in och hjälpa musklerna så att rörelsen blir mindre krävande. Läs mer om fascia här.

Vi kan påverka huden på så många fler sätt än genom ”bara” hudvård! Nummer ett när vi masserar är att få ett bra flöde; no flow, no glow! Efter det kan vi punktbehandla olika områden som vi önskar extra fokus på. Ansiktsmassage förbättrar hudens yttersta skikt genom att öka blodcirkulationen vilket kommer påskynda cellförnyelsen och ge bättre lyster! Vid regelbunden ansiktsmassage så brukar man också kunna minska användandet av peeling.
Massagen skapar rörelse i och under vår hud och smörjer den inifrån.

Ansiktsmassage finns att boka hos Anette Herbalista. Att ge dig själv en stunds ansiktsmassage dagligen hemma är den bästa  kombinationen för dig som vill ha maximal effekt! Här kan du läsa om de effektiva massageverktygen för hemmabruk som finns till försäljning hos Anette Herbalista.