Fem personer med Covid-19 botade med medicin

Medicin som botar Covid-19?

Jag har läst en mycket intressant nyhetsartikel om hur fem Covid-19 insjuknade patienter i Dominikanska republiken har tillfrisknat och förflyttats från intensivvård efter att ha blivit behandlande med den aktiva substansen tocilizumab. Det här är intressant! Mycket intressant.

Dominikanska republikens folkhälsominister Rafael Sánchez Cárdenas berättade i en virtuell presskonferens om framgångarna med behandling med läkemedlet RoActemra.

Läkemedel mot Coronavirus?

Följande text kan man läsa i FASS

”RoActemra innehåller den aktiva substansen tocilizumab, vilket är ett protein som framställts från särskilda immunceller (monoklonal antikropp) som hämmar effekten av ett specifikt protein (cytokin) som heter interleukin-6. Detta protein deltar i inflammatoriska processer i kroppen och genom att hämma proteinet kan inflammationen i din kropp minska. RoActemra används för att behandla:

  • vuxna med måttlig till svår aktiv reumatoid artrit(RA eller ledgångsreumatism) som är en autoimmun sjukdom, om tidigare behandlingar inte fungerat tillräckligt bra.
  • vuxna med svår, aktiv och fortskridande reumatoid artrit(RA) som inte har behandlats med metotrexat tidigare.”

Onekligen var det en intressant artikel i Listin Diario, en av landets största tidningar, dock är den på spanska.

Vill ni nedan läsa artikeln med hjälp av Google translate (med andra or aningen konstigt översatt) så har ni den här:

”Åtminstone fem patienter, inklusive vissa läkare, har övervunnit det kritiska hälsotillståndet i vilket de hade fallit på grund av koronaviruset, anledningen till att de redan har flyttats från intensivavdelningen till normala sjukhusavdelningar efter att ha genomgått behandling höga kostnader som ger goda resultat.

Av de patienter som har svarat tillräckligt på behandlingen finns det fyra från Santiago: Dr. Daniel Rivera, ordförande för styrelsen för Unión Médica-kliniken, urologen Fausto Hernández, fd guvernör José Izquierdo och patienten Juan Ramón. I Santo Domingo, den politiska ledaren för San Pedro de Macorís, senator José Hazim, medan Dr. Felix Antonio Cruz Jiminián har presenterat betydande förbättringar, även om han fortfarande är i intensivvård med mekanisk andning, inlagt på General Hospital of the Plaza de Health.

Detaljerna erbjöds av ministeren för folkhälsa, Rafael Sánchez Cárdenas, på åttonde dagen på den virtuella presskonferensen för att rapportera uppdateringarna till Covid-19. Han sade att det är ett läkemedel som inte går att köpa direkt som används intravenöst och appliceras på kritiskt sjuka patienter med komplicerad lunginflammation.

Ett läkemedel som används vid behandling av artritpatienter har applicerats på dessa patienter. Det är tocilizumab, ett biologiskt läkemedel, som tillhandahålls genom högkostnadsläkemedelsprogrammet för ministeriet för folkhälsa.

Tocilizumab (Actemra) är ett biologiskt läkemedel som är godkänt för att behandla reumatoid artrit (RA) hos vuxna, polyartikulär juvenil reumatoid artrit (JRA) och den systemiska formen av juvenil idiopatisk artrit (JIA) hos barn. De används för att undertrycka immunsystemet vid autoimmuna sjukdomar.

Biologiska läkemedel är konstgjorda och tillverkade med genteknik och är nära besläktade med ett protein som kroppen producerar naturligt.

Dr. Sánchez Cárdenas rapporterade att det finns nio läkare registrerade med viruset, av vilka fyra var i utövandet av sitt arbete, och andra smittades på en kryssnings- eller flygresa, och cirka tre sjuksköterskor, med antalet hälsa.

Han erinrade om att dödsmönstret är hos personer över 60 år och personer med co-morbiditeter, så han kallade människor att ta mer extrem omsorg av äldre vuxna.

Korsprov
Minister för folkhälsa, Rafael Sánchez Cárdenas, tillkännagav att från och med igår skulle rättegången börja med korsprover vid Dr. Defilló National Laboratory, för att påskynda bekräftelsen av Covid-19 fall.

PROcessen
Sánchez Cárdenas avslöjade att från och med idag, lördag, kommer det att finnas snabba test på upp till 15 minuter, genom blod som tas från pulpejo, med patienter som har testat positivt för andra typer av tester, för att bekräfta deras effektivitet och sedan sätta dem i tjänst.

Beviset
Effektiviteten hos snabbtest kan vara så hög som 95%, och PCR-testen, som tillämpas i laboratoriet, är ”ett specifikt test med 95 procent effektivitet”, säger Cárdenas. Dessa 15-minuters snabbtest, av vilka det redan finns prover i landet, testas idag med patienter.”