På bokmässan i Göteborg

Avklarat den första offentliga presentationen på boken!

I helgen har jag varit på Bokmässan i Göteborg, dit jag var inbjuden av min lektör Erica Eklund /Litterära Konsulter för att presentera min kommande bok Gravid med livet som insats.

Jag är så lycklig, min kommande bok har fått en kanonstart! Under 40 minuter så samtalade vi om min bok, om hur det är att använda sig av en lektör och jag högläste det allra första kapitlet i boken. Det är lite unikt att presentera en bok som ännu inte finns i fysisk form, den har ju ännu inte gått till tryck. Men snart är boken klar och jag är glad att jag fått äran att presentera den så här i förväg. Bättre start kan ju en bok inte få, inte sant?

Det var härliga människor i publiken, men en ganska liten skara. Montern låg lite på ” baksidan” av utställningssalen och det var inte så många människor som hittade dit, men de som kom och lyssnade verkade genuint intresserade.

Jag är så tacksam att ni kom! När jag läste ur boken såg jag tre personer som blev alldeles tårögda och en kvinna blev ordentligt ledsen och grät.

”Du borde sitta i TV-soffan hos Malou”

Du har skrivit en bok som berör”, var de stående kommentarerna av publiken som jag fick höra då jag sedan ” minglade” runt bland lyssnarna. –Du borde sitta i TV-soffan hos Malou, var det också några som sa.

Det var trevligt att få vara där, nyttigt att få detta tillfälle att dels ” träna”mig på att presentera boken i offentliga sammanhang framför videokamera och att högläsa inför publik. Det är viktigt att öppna upp mig och berätta om mina erfarenheter som har format boken.

Efter mitt uppträdande gick jag runt på mässan och sög in den ljuva doften av böcker. Jag samtalade med några olika förlag och minglade runt. Min första bokmässa är härmed avklarad och författardrömmen lever vidare, nu är den så nära att jag nästan kan ta på den.