Chicken skin- knottriga överarmar

Jo men du vet, när huden får såna där torra sträva knottror. Nästan som att man har konstant gåshud. Eller ja… chicken skin.
Det är vanligt att behandla ansiktet med olika syror som tex AHA-syror för att exfoliera bort gamla hudceller och få fram lyster, men resten av kroppen då?

***Inlägget innehåller saamrbetslänkar med Mood Mama***

Magnesiumklorid upplöst i vatten ger en sur lösning med pH-värde på ca 4,4. Det är därför magnesiumolja kan sticka lite på huden. Det är dock en fantastisk hudvårdsprodukt eftersom det har flera effekter samtidigt:

  • Det exfolierar bort död hud.
  • Det drar till sig vatten och återfuktar huden.
  • Det sänker pH-värdet i huden vilket gynnar en hälsosam mikroflora.
  • Magnesium är läkande för huden. All läkning kräver energi och för att bilda energi måste cellen ha magnesium.

Och! Magnesium är dessutom avslappnande för hela kroppen. Både muskler och nerver. Magnesiumklorid är en väldigt liten molekyl som lätt kommer igenom huden och tas upp av cirkulationen. Därför får du även den avslappnande effekten när du använder det på huden. Brukar fungera jättebra på kramper i vader. Använd magnesiumolja om du har tex knottrig hud, keratosis pilaris, spända muskler, muskelvärk, träningsvärk eller kramp i vaderna.

Just nu får du 20% på alla magnesiumprodukter från Ancient Minerals hos Mood Mama när du använder rabattkoden nedan.
Jag vill passa på att slå ett extra slag för badsaltet. Du kommer att somna så gott som aldrig förr efter ett magnesiumbad!

Använd rabattkod: PB37H398

Kampanjen är giltig tom 31 aug, 2020.

Mmm… Magnesium!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 20 =