BOKEN ”GRAVID MED LIVET SOM INSATS”

   Format: Häftad
   Språk: Svenska
   Antal sidor: 152
   Utgivningsdatum: 2019-09-11
   Förlag: Ekström & Garay
   SAB: Lz
   ISBN: 9789189047051

En självbiografi om när graviditet och cancer kommer samtidigt

Anette Selberg debuterar med Gravid – med livet som insats, en självbiografi om hur livet vändes upp och ner när hon fick ett cancerbesked i samband med sin andra graviditet. I efterhand kände Anette att hennes erfarenheter kunde hjälpa andra i liknande situationer, och har därför valt att publicera sina tankar och erfarenheter från sjukdomsperioden.

”Gåvan att vara en kvinna medför många ansvarsområden. Moderskap är ett av dem. Men när moderskap och sjukdom sammanfaller i samma skede av livet, medför det en mycket svår konflikt för ett mammahjärta att hantera.”

Gravid – med livet som insats är en stark, utlämnande bok, där tvivlet och rädslorna blandas med författarens starka önskan att bli frisk. Boken berättar om en resa av personligt lärande och tar upp tabun och svåra motsättningar som kan möta blivande mödrar. Anette vill visa att med rätt mentalitet och styrka kan man gå vidare från en kamp som verkat förlorad.

Köp ”Gravid med livet som insats”:

Adlibris
Bokus

Ljudbok:

Stortyel & Nextory

Signerat exemplar:
En bok med personlig signering, inklusive frakt: 215kr Swish till Tel. nummer: 123 530 26 90  

I meddelandefältet skriver ni namn och leverans dit boken ska skickas. Meddelandefältet rymmer cirka 50 tecken. Vid behov kan ni komplettera via mail info(at)herbalista.se  Signeringen skrivs till betalningsavsändarens namn.

Bankgiro: 5369-1317

Pressrelease
Anette Selberg Gravid – Med livet som insats 2019-09-24 Ladda ner PDF

Recensioner

I Anettes bok ”Gravid med livet som insats” är det tvära kast mellan liv och död, mellan hopp och förtvivlan. När jag läser hur ambulanspersonalen sätter på blåljusen och trampar gasen i botten känner jag hur min puls ökar och kommer på mig själv att jag läser snabbare, allt för att hinna innan det är försent.

Till skillnad från många andra böcker om fertilitetsbehandling och barnlängtan, så kommer här ett barn först och där hade boken kunnat sluta men då hade det med största sannolikhet blivit en story i mängden. Nu blir det istället en bok jag har svårt att släppa taget om, måste veta, för precis när man känner att man kan pusta ut så kommer nästa smäll.
Jag imponeras av hur vissa personer gång på gång blir golvade men lyckas resa sig upp igen.
Man kan lätt bli uppgiven om man läser att en bok handlar om ständiga motgångar men jag tycker att det är en lättläst bok, väl värd att läsa och en bok som kan sprida hopp åt andra som har det tufft för att man ska kunna känna att det finns ett ljus och någonting som kan komma ur det. 

Maria / https://villhabarn.se/2020/07/gravid-med-livet-som-insats/

Jag gillar boken skarpt! 

#urstarkajag - Instagram

Verkligen bra skriven bok. Jag tyckte väldigt mycket om den och jag har inte ens barn. 😍

Gabriella

Hej vännen! Har precis läst ut din bok. Innan jag läste den var jag imponerad över din förmåga att lyckas med bedriften att skriva och få en bok publicerad. Nu efter att jag sträckläst den förstår jag vad du gått igenom och är imponerad över hur du faktiskt klarat det.

Du är superstark och supercool mamma och jag förstår att det måste varit många tunga sunder de senaste åren. Det har verkligen varit mycket sorg, men också glädje och styrka. Modig att du delar med dig. Det behövs. Krama hela fina familjen

Lisa

Du och boken är fantastisk Anette, så gripande! Läste färdigt den dagen efter semestern, gående på övergångsstället med boken framför näsan, så fängslande! Imponerad av ditt skrivande men framförallt av ditt kämpande, vilken stark urkvinna och krigarinna du är😍❤💪Queen of fucking everything 👸🌟🙌Tack för din historia, den berörde mig mycket. Fortsätt skriv!! 

Jenny S

Den här boken påverkade mig verkligen. Jag grät många gånger under tiden jag läste och tänkte att ”nu får hon inte tvingas gå igenom fler jobbigheter”. Jag kämpar ju själv och känner att efter att jag läst denna boken ökade mina förhoppningar om mitt eget liv.

Jag känner ofta att jag aldrig kommer bli gravid och speciellt inte nu efter mitt besked och behandling. Men om någon annan lyckas få två raringar och gå igenom tusen gånger värre saker än mig så stärks hoppet om att jag också kommer lyckas.

Det är viktigt att läsa om andras olyckor och lyckor, om hur de är starka och har kraft att ta sig ur jobbiga saker, för att stärka sig själv som läsare. Anette är som sagt debutant och hon debuterar med en riktigt bra bok som sagt påverkar. Jag kan verkligen rekommendera denna!

Marica Andersson / Fröken Rödlök (blog) frokenrodlok (instagram)

En riktigt bladvändare,  den gick inte att lägga ifrån sig.  En väldigt gripande och känslosam bok. Det vart svårt att hålla tårarna tillbaka. Handlingen är välskriven med ett enkelt språk.

Att gå igenom cancer och barnlöshet måste verkligen,  ja jag kan inte ens tänka mig hur det skulle kännas,men det får man en väldigt bra inblick i boken. Rekommenderas alla att läsa denna bok.

Boken får 5/5 utav oss
https://nouw.com/systrarnaboktokiga

Systrarna Boktokiga #systrarnaboktokiga (instagram)

Grattis Anette! Jag har läst boken, mycket bra och gripande.

Sarah Ekbom

Oj vad jag ville det, men fortsatte samma ögonblick jag vaknade denna morgon. Jag är fortfarande omskakad, skakis. Jag har ju sagt många gånger, men du är magisk. Du är styrka.

@sandramariakatarina

En mycket gripande men lättläst bok. Boken bjuder både på skratt och tårar. Jag läste boken nästan i ett svep och kan verkligen rekommendera dig att läsa den.

Vilken kämpe du är Anette, likaså den övriga familjen. Mitt betyg blir 4 av fem stjärnor.

Helens boktips (instagram)

”Den här boken som Anette Selberg har skrivit är helt fantastisk! Läste ut den för några dagar sedan och allt hon fått med om livet, familjen, kärleken, äventyren, ofrivilliga graviditeten, cancerbeskeden och livet efter!

Med hennes egna ord får vi veta allt hon och hennes familj gått igenom och hur dem nu blickar framåt!
Rekommenderar den varmt, denna boken borde alla ha läst åtminstone en gång!
”Skogen är min styrka, där finner jag min styrka”

Tracy

”Nu har jag gett mig en kväll för läsning så din välskrivna, varma, ärliga, livsbejakande, utlämnande och starka bok har jag läst från pärm till pärm! Tack för att du delade med dig av ditt liv! I min ”bok” finns skrivet ”pass it forward” – vad jag än gör vill jag ge av mig till nån annan, nåt eller något. Din bok blir ”något” som väl vald någon skall få läsa.”
❤❤❤

Marica Andersson / Fröken Rödlök (blog) frokenrodlok (instagram)

”Igår kom boken som jag beställt från Anette, idag läste jag den. Hela, utan uppehåll. Så sorgligt, så glatt, så vackert, så ledsamt, så personligt. Vilken resa Anette! Ibland log jag, ibland kom tårarna. Vilken fantastisk människa du är och vilken förebild DU är”❤

Terese

”En sådan fin bok, så gripande och stark. Sträckläste den två gånger om.”

Emma

”Bästa boken jag någonsin har läst! Borde finnas i varje bokhylla.”

Erika

Gravid med livet som insats- mycket läsvärd.

Vila begravningsbyrå

Modigt att du delar med dig. Det behövs.

Lisa

Jag rekommenderar varmt Anettes fina personliga berättelse, om svåra livstrauman och om vägen tillbaka till ett friskt liv i gemenskap med familj, släkt och vänner. Boken är mycket läsvärd även för de som inte drabbats av cancer. Jag rekommenderar denna bok och författare varmt.

Gertrud / Sköldkörtelförbundet

Jag är fortfarande omskakad, skakis. Jag har tänkt det många gånger, du är magisk. Du är styrka.

Sandra

Du är en fantastisk kämpe Anette. Rekommenderar varmt din bok. Sträckläste den och kommer läsa den igen.

Sabina

Anette har en fantastisk livshistoria som hon nu har publicerat. Jag sträckläste boken och blev otroligt rörd och glad. Vill uppmuntra alla att köpa Anettes bok!

Emma S

Otroligt bra bok! Synd att jag har läst ut den. Vilken kämpe du är och har varit. No more cancer.

Regina W.

Har läst och begrundat din bok. Helt fantastisk läsning. Många tårar och skratt. Du har ett givet fans här.

Bolle

Vad bra den är. Jag kan inte lägga den ifrån mig, den är så fängslande. Väntar bara på att bebis ska somna så jag kan läsa lite till.

Adelina

Anette Selberg berättar ärligt och utlämnande om sin kamp mot cancern men även om kampen för att hennes dotter skulleöverleva. Boken är välskriven och lättläst trots väldigt tunga ämnen.

Den är väldigt känslosam, ögonen tårades flera gånger, både av sorg och glädje. Vissa människor är starkare än andra, Anette är en sådan människa.

4 av 5 stjärnor.

Boktanten / Instagram

”En fantastisk berättelse. Du är en modig stark kvinna!”

Gertrud

Gripande berättelse som du inte vill missa!

Erica Eklund, manuskonsult, coach och lektör