Dags att plocka ljung!

Hej darlings! Här ska ni få ett tips på ett effektivt ” varva ner sig på kvällen te” av mig. Dessutom är det helt gratis. Lätt att plocka. Nämligen ljung. Ljung är en vanlig blommande växt runt om i Europa, Amerika och Nordafrika. Nu i augusti är det perfekt tid för att plocka den. Men observera att ljung växter mycket långsamt, så plocka bara precis det du behöver.

Bland de mest intressanta egenskaperna är dess sammandragande effekt som hjälper till att läka sår på huden. Den har även en anti-diarréeffekt och motverkar infektioner. Liksom många andra medicinalväxter har den en viss vätskedrivande effekt och är bra mot urininfektioner.

Du kan använda både färska och torkade växtdelar – blad, blommor och stjälkar.

Ljung är lugnande för kropp och sinne.
Foto av Saara Hertzman

Visste du att ljungens blommor innehåller eterisk olja som verkar lugnande och avstressande för kroppen? Pröva att göra ett lugnade te på ljung och kamomillte, så gott och rogivande. I en perfekt värld hade exempelvis ljung och kamomill rekommenderats av läkare vid oro i stället för beroendeframkallande läkemedel fulla med negativa biverkningar.

Ljung fungerar verkligen, man känner dess lugnande effekt ganska på en gång tycker jag.Det smakar gott och nyttigt på något sätt, söta med honung  efter smak. Så ut och plocka kära vänner.  Det var dagens tips! ha en fin dag. /Love love love

Dela dina tankar

3 + 1 =

Meny
Kategori