Behandling av Frozen Shoulder

Frozen Shoulder är en rörelsestörning som drabbar ca 40 000 svenskar varje år. För den som har Frozen Shoulder gör det konstant ont, rörligheten blir begränsad och vardagssysslor som att duscha, ta på sig kläder och laga mat, blir till ett helt projekt. Officiellt så finns ingen bot utan spontanläkning sker, förhoppningsvis, efter 2-3 år. Frozen Shoulder är en ofta känt som en tidskrävande, smärtsamt och svårbehandlad åkomma.

Men de senaste åren har ett hundratal personer fått Fasciabehandling av Frozen Shoulder med bra resultat – en behandling som bygger på ny forskning och ny modern teknik. 2019 publicerades en forskningsstudie som visar på att den här typen av behandling skulle kunna vara en bra lösning för patienter med Frozen Shoulder. Forskningsstudien undersöker om fasciabehandling med harmoniska mekaniska pulseringar (fascia vibes) kan öka rörligheten för patienter med Frozen Shoulder.

23 patienter fick tre behandlingar under en dryg månad. 20 av 23 fick förbättrad rörlighet, 12 av 23 blev mycket bättre och 7 av 23 blev helt återställda.

Det finns tydliga indikationer på att den här typen av behandling kan hjälpa patienter med Frozen Shoulder – nu hoppas vi på att fler studier kan göras av större institutioner.

Hos Wellness by Anette erbjuder vi  behandling av Frozen Shoulder med fascia vibes, här kan du läsa mer om behandlingen.

Här kan du läsa om studien nämnd ovan.