Bästa hudvårdsrutinen!

I det här inlägget presenteras hur du på bästa sätt tar han om din hud – med Organics by Sara’s hudvårdsrutin.

Det är viktigt att ha en hudvårdsrutin för att huden ska hålla sig frisk och stark så att den kan utföra sitt syfte: att skydda våra inre organ. I Organics by Saras hudvårdsrutin tar vi hand om huden både morgon och kväll, men vi tvättar enbart ansiktet på kvällen. Det är pga att vi under dagen har samlat på oss massor på huden som tex avgaser, mikroorganismer, fett och smuts. Inför natten vill vi ge huden en fräsch start så att vi får bort allt som inte ska vara där, och för att produkterna som vi vill mata huden med ska kunna nå huden obehindrat utan massa annat i vägen.

Orsaken att vi inte rengör huden på morgonen är för att under natten har huden producerat ett välgörande sebum (olja) som smörjer och skyddar huden. Ditt egna sebum kan inte mäta sig med någon produkt, den är anpassad och skapad av dig. Det vill vi behålla. Däremot vill vi få bort tex svett och annat som huden rensat ut under natten. Det fiffiga är att svett är vattenslösligt och kräver därför inte en vanlig fettlösande rengöring. Det räcker därför med att vi stryker bort och “tvättar” huden med enbart ansiktsvatten på morgonen.

Organics by Sara’s hudvårdsrutin

Kvällsrutin

  1. Om du bär ögonmakeup: blöt en bomullsrondell och krama ur. Applicera Eye Makeup Remover på den fuktiga rondellen och avlägsna varsamt din ögonmakeup.
  2. Fukta ansiktet med lite kranvatten.
  3. Pumpa upp Cleansing Oil och börja massera i utgående rörelser från panna till haka. Det är det här steget som är själva rengöringen, rengör/massera noga med lagom tryck, gärna två gånger panna till haka.
  4. Blöt sedan rengöringssvampen, krama ur och tvätta bort oljan genom att du stryker svampen mot huden. Stryk svampen från mitten av ansiktet och utåt, och på samma sätt börja i pannan och jobba dig nedåt i ansiktet. Upprepa om nödvändigt. Rengör sedan svampen med tvål och vatten, låt den ligga på tork tills nästa användning.
  5. Spraya Flower Water på en bomullsrondell/flergångsrondell och stryk över ansiktet, jobba extra noga uppe vid hårfästet.
  6. Spraya sedan ansiktet med Flower Water för att ge fukt.
  7. Droppa några droppar Serum och/eller Facial Oil på fingertopparna och smörj varsamt in ansiktet.

Morgonrutin

  1. Spraya en bomullsrondell/flergångsrondell med Flower Water för din hudtyp/ eller kranvatten. Stryk detta över huden för att få bort tex svett.
  2. Spraya ansiktet med Flower Water för din hudtyp/ eller kranvatten.
  3. Droppa några droppar Facial Oil på fingertopparna och smörj in ansiktet varsamt.

Håll rengöringssvampen fräsch

För att din svamp ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att du rengör den efter varje gång du har använt den. Det räcker gott och väl att du tvålar in den och krama ur några gånger med vatten.

En gång i månaden kan du även tvätta den i tvättmaskinen i en tvättpåse med dina lakan och handdukar i 60 grader alternativt koka den i några minuter i en kastrull.

Svampen håller sig mjuk i ca 3 månader. När du börjar uppleva den lite för rivig mot huden är det dags för en ny. Oftast är det lagom till när rengöringsoljan börjar ta slut.

OCM – teorin bakom Organics by Sara’s hudvårdsrutin

Om du är vill veta mer varför vi väljer att rengöra huden med olja kan du läsa inlägget  om OCM – Oil Cleansing Method  här.

“Beauty Extras”

Jag rekommenderar ofta att utöka den vanliga hudvårdsrutinen med “Beauty Extras” för att huden en boost. Man kan ofta uppnå lite snabbare resultat med sin hudvård om man adderar några extra steg som genomtänkta masker, kurer och peelings. Du kan läsa om daggkåpevatten  för rynkor exemplevis eller om en härlig ansiktsmask som gör dig (ännu) mer fantastisk!

Ansiktsmask

Ansiktsmassage inkl. djuprengörande maskAnsiktsmask rekommenderas om du vill uppnå riktigt bra resultat med din hud vare sig du har en torr, blandad eller känslig hy. Lägg därför ansiktsmask ca 1 gång/vecka. Du applicerar ansiktsmasken på väl rengjord hy och låter den verka 10-15 min. Den tvättas enklast bort med vatten och en rengöringssvamp. Läs mer om våra omtyckta  ansiktsmasker med lera eller med sheetmasker som du kan få hos hos Anette Herbalista.

Vi är stolt återförsäljare åt organics by Sara och det är även de produkterna vi använder i alla våra ansiktsmassager och ansiktsbehandlingar.

Varmt välkommen till oss!