Att tänka på när du väljer ekologisk hudvård

ekologisk hudvård

Välj hudvård efter din hudtyp

Ekologiskt som begrepp förklarar egentligen hur råvaran är odlad (alltså vilken typ av ingrediens produkten innehåller), men inte om den passar just dig och din hud. Det finns massor av ekologisk hudvård och allt passar inte alla, precis som att all syntetisk hudvård inte heller passar alla. Därför är det viktigt att du väljer hudvård som är anpassad efter din hudtyp. Ekologisk hudvård är alltså inte per definition anpassad för känslig hud som många tror, utan kan vara precis lika aktiv som en syntetisk. För mig är ekologisk hudvård ett krav för att jag ska vilja använda produkten och sen väljer jag inom den ekologiska hudvården vilka produkter som passar min hud just nu.

Det är alltså mycket viktigt att förstå att det finns en enorm bredd inom ekologisk hudvård. Fler och fler tillverkare ser fördelarna med ekologisk hudvård och efterfrågan ökar. Det tycker vi är positivt, men det ökar också risk för greenwashing. (Greenwashing, grönmålning, eller gröntvättning innebär att den som bedriver en verksamhet försöker skapa en bild, genom marknadsföring, att vara miljövänliga och då, genom kommunikation, belysa enskilda miljövänliga insatser.[1] De kan framhäva någon miljöåtgärd de gjort, som dock kan vara obetydlig jämfört med andra miljöstörningar företaget orsakar. )

När du väljer enklare produkter med färre ingredienser belastar du huden med mindre. Detta är speciellt viktigt om du har känslig hud, men kan ses som en ledstjärna för alla när vi väljer hudvård. Vi vill stötta vår hud med enkla ingredienser som i all sin enkelhet kan uppnå balans, kanske till och med bättre än en produkt med lång, komplicerad innehållsförteckning. Därför har Organics by Sara’s produkter relativt korta ingrediensförteckningar och ett självklart val för oss på Anette Herbalista.

Ekologisk hudvård ser ofta till helheten

Ekologisk hudvård produceras ofta utifrån ett holistisk synsätt vilket innebär att man ser på huden som en helhet och behandlar den därefter. Huden är ett spegel av vårt inre som signalerar statusen inombords. Om du är stressad får du finnar och irriterad hud eller om du sover dåligt blir den grå och mörk under ögonen, kanske svullen.

När man förstår att huden är ett resultat av flera faktorer förstår man att en hudvårdsprodukt omöjligt kan lösa hela problemet. Därför pratar man sällan om Quick fix inom ekologisk hudvård utan att man långsiktigt jobbar med att stärka huden. Hos oss på Anette Herbalista kan du få information om produkterna (vi är återförsäljare åt Organic by Sara) och i flera av våra ansiktsbehandlingar som ansiktsmassage eller TCM Facelift massage  eller Facial Gua Sha använder vi dessa underbara produkter.

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka någon av våra behandlingar.