Aromamassage

Boka en avkopplande aromamassage / regndroppsmassage

Aromamassage/ regndroppsmassage är en skön, rogivande massage med väldoftande ekologiska eteriska oljor. Massage kan minska eller eliminera smärta, mildra muskelkramper och spänningar, minska oro och stress och främja en allmän känsla av lugn, avslappning och välmående. Regndroppsmassage är en mjuk och varsam massage samtidigt som den är kraftfull tack vare de välgörande eteriska oljorna som appliceras på fötterna och ryggen med bl.a vitaflexteknik och andra massagetekniker.

Aromamassagen är 55 minuter lång, i lokalen är det skön musik och det är tänt stämningsfulla ljus. Din kropp är inbäddad i handdukar och filtar så att du inte känner dig kall eller för exponerad. Efter massagen får du ligga en stund med skön värmeinpackning på kroppen för att oljorna ska ge dig maximal effekt. Denna behandling erbjuds enbart till kvinnor, dock ej under graviditet.

Regndroppsteknik, regndroppsmassage, regndroppsbehandling eller Raindrop Technique, ja kärt barn har många namn. Raindrop Technique utvecklades av Gary Young på 1980-talet och bygger på hans forskning om eteriska oljor som antimikrobiska medel och teknikens positiva effekter hos bland annat skolios-patienter  och för vår ryggrad.

Eteriska oljor

Under behandlingen använder jag 9 stycken ekologiska eteriska oljor, alla varsamt framställda för att bevara läkeväxternas naturligt verksamma beståndsdelar. Eteriska oljor är väldoftande, koncentrerade växtextrakt som varsamt tas fram genom ångdestillering, kallpressning eller från trädens kåda. Dessa oljor har olika egenskaper och befrämjar bl.a. följande:  

Oregano – Antivirus, balanserar matsmältningen, stärker vitala delar av kroppen. Grundande och balanserande. Den brukar ha en mycket gynnsam effekt på immunförsvaret och är också bra för andningsfunktionen. 

Timjan – (Thymus vulgaris) har en kryddig, varm, örtig doft som både är kraftfull och genomträngande. Timjan har länge varit känd som en medicinsk ört och innehåller stora mängder tymol. Timjan stärker immunförsvaret, andningssystemet, matsmältningen, nervsystemet och andra kroppsfunktioner. kan även hjälpa till vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom. Bra vid hosta och bronkit. Ger energi vid stress och svaghet.

Basilika – Bra mot magproblem, dåligt minne, mental trötthet och avslappnande vid muskelkramp. Hjälp vid inflammation. Vid massage kan den ha en avslappnande effekt på ömma muskler.

Cypress – Förbättrar cirkulationen, öppnar andningsvägarna, hjälper till vid svullna leder, åderbrock, celluliter. Lindrar kramp. Stärkande och lugnande. Den är behaglig under den kalla årstiden och bra för matsmältning samt för fet och oren hud.

Vintergröna(Gaultheria procumbens) har en söt, mintig doft. Den innehåller samma aktiva ingrediens (metylsalicylat) som björk och är välgörande vid massage för att lindra spänningar i huvud och muskler. Antiflammatorisk och smärtstillande. Bra för både ben, muskler och ledbesvär. Kan hjälpa vid ledgångsreumatism, reumatism samt tinnitus. Höjer, öppnar och ökar medvetande i känselsinnet.

Mejram -(Origanum majorana) har en träig, kryddig och kamferliknande doft. En rogivande olja med värmande effekt på både kropp och själ. Den lugnar spända muskler efter träning och är gynnsam vid tillfälliga nervösa spänningar. Muskelavslappnande. Sägs verka lugnande på andningsvägarna och vara kramp-och migränlindrande. Ger energi vid stress och svaghet.Mejram (Origanum majorana) har en träig, kryddig och kamferliknande doft. En rogivande olja med värmande effekt på både kropp och själ.

Pepparmint – Uppfriskande, svalkande, kryddig doft av mynta med svalkande effekt. Antimikrobisk. Höjer och öppnar känselsinnet. Bra för nerver, kan hjälpa mot feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk. Stimulerar cirkulationen, medvetandet och hjälper minnet. Ger en svalkande, kittlande känsla på huden som kan vara mycket rogivande efter hård fysisk aktivitet och för att muskelavslappning.

Aromaseiz – Avslappnande och lugnande. Lindrar spända, ömma, trötta och värkande muskler som resultat från sportskador trötthet och stress. Aroma Siez är en avkopplande blandning som är avsedd för massage av trötta muskler efter träning. Innehåller bland annat lavendel som verkar lugnande och avslappnande. 

Valor – Sägs balansera energier i kroppen. Valor har en kryddig, söt och positiv doft som inspirerar till självförtroende och mod. Valor är en unik blandning av svartgran, blå renfana, kamfer, geranium och olibanum. Den sägs även förbättra hudens utseende vid utvärtes användning. Dess härliga aroma skapar en lugn miljö och förhöjer en massagen med en upplyftande känsla.

Samt ev. övrig olja som stärker just dig och ditt behov.

Boka behandling